ep fmi
TWITTER - Archivo

Caigudes generalitzades a les borses del continent asiàtic aquest dijous, després de la retallada del Fons Monetari Internacional (FMI) de les seves previsions de creixement per a la regió. Els parquets han acabat en vermell, amb la borsa japonesa liderant les retallades.

La contracció econòmica de l'Àsia enguany serà pitjor del que es pensava, ja que uns quants dels mercats emergents de la regió s'han desaccelerat bruscament mentre lluiten contra el brot de coronavirus, ha afirmat aquest dimecres el Fons Monetari Internacional (FMI).

Es preveu que l'Àsia es contregui un 2,2% enguany, ha anunciat l'FMI al seu últim informe de Perspectives Econòmiques Regionals per a l'Àsia i el Pacífic. Això és pitjor que la previsió del Fons de juny d'una contracció d'un 1,6%, i contrasta amb la decisió de l'FMI de revisar a l'alça la projecció per a l'economia mundial.

Després de la publicació del text, el Nikkei del Japó va caure un 0,7% i va tancar a 23.474,27 punts, mentre que l'índex Topix va caure un 1,09% i va acabar el dia d'operacions a 1.619,79 enters. Les accions d'ANA Holdings van caure un 4,08% després dels informes que l'aerolínia registrarà pèrdues multimilionàries al cap de l'any fiscal, fins a març. Japan Airlines també va veure les seves accions caure un 2,21%.

Les accions de la Xina continental també s'han vist llastrades, amb el compost de Shangai baixant un 0,38% i el component de Shenzhen un 0,533%. L'índex Hang Seng d'Hong Kong ha acabat pla.

El Kospi de Corea del Sud va disminuir un 0,67% i el ASX 200 australià va baixar un 0,29% per acabar el seu dia d'operacions a 6.173,80 punts.

Noticias relacionadas

contador