la-chine-face-a-une-periode-de-turbulences-avec-la-montee-des-risques-externes-selon-xi-jinping

Les borses asiàtiques han acabat amb caigudes d'un 0,7% de mitjana aquest dimecres, després que els inversors hagin digerit el discurs del president xinès, Xi Jinping, en el qual ha reiterat els estímuls a l'economia del gegant asiàtic ja anunciats anteriorment. Així mateix, també ha aprofitat per a fer apologia d'una creixent integració amb Hong Kong.

El Nikkei ha aconseguit pujar un 0,1%, mentre que l'índex Hang Seng d'Hong Kong (-0,10%) ha acabat amb reculades. El compost de Xangai, -0,56% i el compost de Shenzhen -0,59% es van deixar al voltant del 0,6%. El Kospi de Corea del Sud (-0,94%) ha estat un dels quals més ha patit, mentre que els índexs de referència a Taiwan (-0,21%) i Singapur (-0,59%) també van experimentar retallades. Les accions van pujar a Indonèsia (+0,77%) mentre que l'ASX 200 es va deixar un 0,26%.

Xi va parlar el dimecres a Shenzhen, on va reiterar el pla de la Xina "d'obrir l'economia per centrar-se tant en la reforma del mercat de capitals com en la tecnologia", va escriure en una nota Stephen Innes, estratega en cap de mercats globals d'AxiTrade. "Va assenyalar que a través del lideratge [del Partit Comunista Xinès], la tecnologia havia portat Shenzhen a un nivell més alt. Aquest és el líder del Ple del Partit, on les reformes de mercat es presentaran de manera gruixuda i pesada. I hauria de ser molt positiu per al risc, tant que un desplegament de grandesa del Partit Comunista Xinès podria robar-li una mica el protagonisme a les eleccions dels EUA, si les actuals enquestes electorals demostren ser fiables", ha explicat l'expert.

En altres llocs, el Banc de Corea va deixar els tipus d'interès sense canvis en el 0,5%, com s'esperava, i Singapur va informar que la seva economia es va contreure a un ritme més lent en el tercer trimestre, un 7% menys que la contracció del 13,3% del segon trimestre degut als tancaments relacionats amb el coronavirus.

Noticias relacionadas

contador