Volatilitat màxima a Wall Street que puja entre un 1% i un 3% després de desplomar-se de nou a l'obertura. Com a exemple, el Dow Jones ha recuperat 1.000 punts en menys de mitja hora. Després de marcar un mínim a 18.917, cotitza per sobre de 20.000 enters.
Noticia relacionada
La Fed activa más liquidez para aumentar el flujo de crédito al sector privadoTambé va fer moviments a altes hores de la nit la Fed, que va anunciar una nova Facilitat de Liquiditat de Fons Mutus del Mercat Monetari, o FMLM, per ajudar els fons del mercat monetari a satisfer les demandes de reemborsaments per part de les llars i altres inversors.
"La reacció del mercat als esforços d'estímul reforça la nostra visió que el pitjor encara no ha passat", assenyala Charalambos Pissouros, analista cap del Grup JFD. "Repetim que amb la flexibilització monetària i fiscal, els consumidors han de sortir de les seves cases i començar a gastar perquè els motors de l'economia mundial es reiniciïn. Amb els casos d'infectats i les morts diàries aconseguint nous rècords cada dia, això ho veiem molt difícil", afegeix aquest expert.
La Borsa de Nova York va tancar la passada jornada amb caigudes del 5,5% per la por al coronavirus, encara que en els pitjors moments del dia el Dow Jones es va desplomar un 10%. El dilluns, la caiguda va superar el 12%, la segona major de la història, tan sols superada pel crash de 1987.
Noticia relacionada
El BCE saca la artillería y lanza un programa de compra de activos de 750.000 millonesAquest dimarts va tancar amb un fort rebot superior al 5%, però les vendes han tornat de manera agressiva. Des del seu màxim de mitjan febrer de 3.393 punts, l'S&P 500 s'ha desplomat un 30%, en un dels mercats baixistes més verticals de la història.
En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 9%, fins a 22,28 dòlars, després de desplomar-se un 24% en una de les pitjors sessions de la seva història. L'or negre va camí de tancar el seu mes més baixista pel temor dels inversors a una recessió, tant als EUA com a nivell global. En aquest sentit, les peticions inicials d'atur han repuntat fins a 281.000 des de 211.000, però els analistes esperen que la setmana vinent es disparin fins a 2 milions pel tancament de comerços.
Per part seva, l'euro es devalua un 1% i es canvia a 1,0792 dòlars després del bazuca monetari llançat per anit d'emergència pel BCE, que comprarà actius per valor de 750.000 milions d'euros fins a final d'any per intentar mitigar els efectes de la pandèmia. La rendibilitat del bo americà a 10 anys frena la seva escalada i cau 14 punts, fins al 1,11%.
Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 va perdre en alguns moments de la sessió anterior la zona de suport situada entre 2.315 i 2.400 punts (mínims de 2018), i va marcar un mínim intradia a 2.293 enters (encara que finalment va tancar a 2.398 punts). Els analistes de Goldman Sachs no descarten caigudes addicionals fins a 2.000 punts si l'Administració Trump no aconsegueix contenir l'expansió del virus en territori nord-americà.
Fins aquest moment, s'han confirmat 9.214 casos positius als EUA i 155 morts. L'estat de Nova York és el més afectat, amb més de 3.000 casos; i el seu governador, Andrew Cuomo, ja ha advertit que no espera que s'arribi al pic de la pandèmia fins d'aquí a 45 dies.