ep el primer ministro de reino unido boris johnson
Simon Dawson/PA Wire/dpa

Les negociacions entre el Regne Unit i la Unió Europea sobre el Brexit s'han estès fins al diumenge després de la trobada que van mantenir ahir a la nit la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i el primer ministre britànic, Boris Johnson.

Els negociadors dels dos bàndols van reprendre els contactes després d'haver-los suspès la setmana passada, tot i que fonts britàniques van filtrar que "continua havent-hi grans diferències entre les dues parts i no està clar si es poden superar".

Això no obstant, tant Londres com Brussel·les va assenyalar que "diumenge, com a molt tard, s'ha de prendre una ferma decisió sobre el futur de les converses".

Els principals esculls en la negociació són tres: les garanties per evitar competència deslleial, els mecanismes d'arbitratge en cas de disputa i les quotes pesqueres per a la flota europea en aigües britàniques.

La data límit per arribar a un acord és el 31 de desembre, així que cada vegada queda menys temps per evitar un Brexit desordenat. El Regne Unit ven al mercat europeu el 43% de totes les seves exportacions (uns 330.000 milions d'euros), mentre la Unió Europea exporta al Regne Unit béns valorats en 400.000 milions d'euros, un 18% del total.

Noticias relacionadas

contador