ep archivo   mutuactivos lanza un nuevo fondo centrado en bonos hibridos mutuafondo bonos
JAVIER VALEIRO/MUTUACTIVOS - Archivo

Bogeria al mercat de deute, amb un fort càstig al mercat de bons que ha disparat els seus rendiments. La rendibilitat del bo espanyol ha superat clarament el 2%, mentre que la del bo nord-americà ha trencat el nivell del 3% i la del bund alemany ha superat l'1%.

No són nivells excepcionalment alts, però el que és realment important és la velocitat del moviment de pujada, ja que el rendiment del bo espanyol iniciava l'any a nivells del 0,6%, per la qual cosa s'ha disparat 160 punts bàsics fins al 2,20% actual.

En el cas del bo nord-americà, el rendiment ha passat de l'1,51% de principis d'any fins a l'actual 3,11%, per la qual cosa també ha pujat més de 160 punts bàsics.

Finalment, el bund alemany ha augmentat la rendibilitat fins a l'1,03%, quan va començar el 2022 en nivells del -0,18%.

"Els preus dels bons (que es mouen al contrari que els rendiments) van patir un càstig dur, cosa que va impulsar amb força a l'alça els seus rendiments i va penalitzar sobretot els valors catalogats de creixement (tecnològics i serveis de comunicació), així com als de consum discrecional, que van ser 'massacrats' durant la sessió de Wall Street", afirmen des de Link Securities.

contador