bidencbindia

El president dels Estats Units, Joe Biden, es reunirà aquest dimarts amb el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, i amb la secretària del Tresor nord-americà, Janet Yellen, amb el focus centrat a reduir l'elevada inflació que amenaça la principal economia del món.

"El més important que podem fer ara per passar d'una recuperació ràpida a un creixement estable i constant és reduir la inflació", ha explicat Biden en un article d'opinió publicat a The Wall Street Journal. El dirigent s'ha mostrat d'acord amb l'avaluació de la Fed que "lluitar contra la inflació és el nostre desafiament econòmic principal en aquest moment".

A l'esmentat article, titulat El meu pla per combatre la inflació, Biden ha esmentat diverses mesures que considera fonamentals per reduir els preus.

1. "El Congrés podria ajudar immediatament en aprovar els crèdits fiscals per a energia neta i les inversions que he proposat. Una dotzena de directors executius de les empreses de serveis públics més grans dels Estats Units em van dir a principis d'aquest any que el meu pla reduiria les factures anuals de serveis públics d'una família mitjana en 500 dòlars i acceleraria la nostra transició per no dependre de l'energia produïda per autòcrates", ha explicat el president.

2. "També podem reduir el cost dels béns quotidians reparant les cadenes de subministrament trencades, millorant la infraestructura i prenent mesures enèrgiques contra les tarifes exorbitants que cobren les empreses estrangeres de transport marítim per moure productes. El meu pla d'acció per al subministrament d'habitatges farà que els habitatges siguin més assequibles mitjançant la construcció de més d'un milió d'unitats més, tancant el dèficit d'habitatges en els propers cinc anys. Podem reduir el preu dels medicaments receptats donant a Medicare el poder de negociar amb les companyies farmacèutiques i limitant el cost de la insulina.I podem reduir el cost de la cura de nens i gent gran per ajudar els pares a tornar a la feina. Vaig fer el que vaig poder pel meu compte per ajudar les famílies treballadores durant aquest moment difícil, i seguiré actuant per reduir els costos on pugui, però ara el Congrés també ha d'actuar", ha afegit Biden.

3. "Tercer, necessitem continuar reduint el dèficit federal, cosa que ajudarà a alleujar les pressions sobre els preus. La setmana passada, l'Oficina de Pressupost del Congrés no partidista va projectar que el dèficit caurà en 1,7 bilions de dólars aquest any, la més gran reducció a la història. A més de reduir els programes d'emergència de manera responsable, aproximadament la meitat de la reducció es deu a un augment en els ingressos, ja que les meves polítiques econòmiques van impulsar una recuperació ràpida", ha conclòs Biden.

contador