covid 19 les symptomes de joe biden ont presque entierement disparu

El president dels EUA, Joe Biden, ha advertit a l'Aràbia Saudita que hi haurà "conseqüències" després de la retallada a la producció de petroli acordada per l'OPEP+ fa uns dies. I és que ha acusat Riad d'"alinear-se amb Rússia" i advoca per "revisar" la relació bilateral.

Fa uns dies l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i els seus aliats, liderats per Rússia, van prendre la decisió d'ajustar a la baixa la producció de cru en dos milions de barrils diaris, la retallada més gran que s'acordava des de fa dos anys.

Molts experts el van criticar per la situació d'escassetat que ja viu el mercat petrolier, al·legant que la reducció del bombament no farà res més que tensionar el mercat, i sembla que Biden coincideix amb aquesta opinió. Per això ha aprofitat per llançar un avís a l'Aràbia Saudita.

I és que al seu parer, la decisió adoptada mostra una clara "ruptura" en la relació entre les parts, en referència als EUA i el país asiàtic, cosa que obliga Washington a "revisar" la situació després d'acusar Riad d'alinear-se amb Moscou en el marc de les conseqüències energètiques derivades de la invasió russa d'Ucraïna.

"Hi haurà algunes conseqüències pel que han fet amb Rússia", ha afirmat Biden en una entrevista concedida a la cadena de televisió CNN, en què també ha dit que no creu que els EUA entrarà en recessió, encara que no ha especificat de quines mesures es tracta. "Ho tinc al cap", s'ha limitat a comentar.

D'aquesta manera ha assegurat que el seu govern valorarà la possibilitat de prendre mesures de represàlia contra l'Aràbia Saudita després que els diputats demòcrates així ho suggerissin.

Noticias relacionadas

contador