• La caiguda del 'like for like' i del marge brut, així com les vendes en línia no dilutivas són els seus principals frens, segons Bestinver
  • A la seva cartera espanyola han entrat a ACS i Telepizza i han reduït la seva posició en Ferrovial i Siemens Gamesa
beltran de la lastra portada

Bestinver ha presentat la carta trimestral de la seva cartera tant internacional com nacional. Aquest primer trimestre la gestora ha fet algun moviment important, però segueix al marge d'Inditex. No obstant això, Beltrán de la Lastra, president de Bestinver, considera que és "una grandíssima companyia", però que "té un risc real, de manera que ens en quedem al marge".

  • 52,68€
  • 0,73%

De la Lastra apunta que "estan vivint un moment de dificultat", ja que la caiguda, al mateix moment, dels 'like for like' i del marge brut "té la seva dificultat". A més, tal com ho ha explicat, "les vendes en línia no són dilutivas i no ho són fins que es palanquegin les botigues físiques i, en despalanquejar-les les vendes en línia passen a ser dilutivas i a no ser sostenibles".

No obstant això, Beltrán de la Lastra assegura que "no apostaria contra Inditex, però és un valor complex". Així mateix, reitera que és "una companyia extraordinària, però té un risc real i ens en quedem al marge".

D'altra banda, Bestinver sí que ha incorporat a la seva cartera internacional Associated British Foods, la matriu de Primark. "És una inversió molt atractiva que s'està veient beneficiada amb el moviment de divises del dòlar enfront de la lliura", apunta De la Lastra. A més de la divisió del retail amb Primark, que suposa el 50% del benefici operatiu, ABF també té una divisió de productes d'alimentació; una altra de producció de sucre; una d'administració de productes a agricultors; i una especialitzada en la producció d'ingredients amb aplicacions alimentàries i no alimentàries.

Bestinver sí que ha incorporat a la seva cartera internacional Associated British Foods, la matriu de Primark

"L'acció ha estat penalitzada pel mercat doblement, en termes de múltiple i en termes d'expectatives per al marge operatiu", apunten a la seva carta trimestral. "Fins ara, Primark ha aconseguit seguir guanyant quota sense vendre per internet (el baix preu mitjà de la cistella no ho fa econòmic). Aquesta manca de presència online que inicialment es veia com un problema, és possible que pugui convertir-se en un avantatge, ja que està demostrat que la companyia segueix sent capaç de créixer evitant l'erosió en marge que sol comportar la venda en línia".

D'aquesta manera, assenyalen que la cotització de la companyia "no reflectia el seu valor intrínsec i pensem que hi ha motius per la seva evolució positiva al futur". ABF compta amb una posició competitiva forta al sector minorista de roba, difícil de replicar i amb sòlides oportunitats de creixement internacional.

BANKIA: "UNA BONA INVERSIÓ COM A COMPANYIA INDEPENDENT"

Bestinver ha augmentat la seva posició en Bankia. La gestora confia en el nou pla estratègic de l'entitat, ja que "proporciona una gran visibilitat de la caixa de l'entitat a llarg termini". A més, asseguren que és un dels bancs amb més exposició a la pujada de tipus d'interès.

Davant d'una possible fusió de Bankia amb una altra entitat, Beltrán de la Lastra explica que és "entrar en un terreny d'especulació". Tot i això, assegura que és una "bona inversió com a companyia independent". Però matisa que si s'uneix amb una altra companyia que li afegeix valor també seria bo.

Davant la pujada de tipus d'interès per part del Banc Central, De la Lastra ha explicat que no hi augmentaria posicions. A més, ha recordat que ara compten amb menys exposició al sector bancaris que fa dos anys.

LA INCORPORACIÓ D’ACS I LA SORTIDA D'ABERTIS

Una altra de les incorporacions que ha registrat Bestinver ha estat la d'ACS. La gestora defensa que l'operació amb Abertis reforça el model de negoci de la companyia per la integració vertical de totes les activitats que realitza. "Això li permet dur a terme una millor gestió dels riscos i li dona una major robustesa al negoci".

El president de Bestinver segueix veient atractiva ACS després que s'hagi materialitzat l'operació. "Aquesta operació ha estat molt bona per a ACS", ha apuntat Beltrán de la Lastra.

D'altra banda, Bestinver ha comprat el 3,26% del capital de Telepizza, valorat en una mica més de 17 milions d'euros. "Considerem que l'empresa cotitza a un preu atractiu, el negoci de Telepizza segueix creixent de forma sana a Espanya i creiem que un acord amb Yum pot resultar molt positiu per a la companyia", apunten a la seva carta trimestral.

Noticias relacionadas

contador