• Beltrán de la Lastra assegura que el risc que veu al soroll geopolític és que "perds el rumb de la feina"
  • Bestinver aposta pel sector financer amb un 22,6% de la seva cartera Ibèrica
beltran de la lastra portada

La gestora Bestinver segueix amb la seva aposta per CaixaBank. Durant l'últim trimestre del 2017, va incrementar la seva presència a l'entitat tot i la incertesa política a Catalunya. Beltrán de la Lastra, president de la gestora, assenyala que "amb Caixabank aprofitem el soroll polític per comprar perquè està ben gestionada".

  • 5,10€
  • 0,20%
  • 18,05€
  • 0,00%

A més, ha explicat que el risc que veu al "soroll geopolític és que perds el rumb de la teva feina". De la Lastra ha assegurat que CaixaBank és una entitat que "ho ha fet molt bé i no només ara, sinó que s’està preparant des de fa quatre o cinc anys per al que pogués passar". D'aquesta manera, el president no s'ha mostrat gens preocupat i ha reiterat que "el banc ha fet bé els seus deures".

També ha volgut remarcar el "treball extraordinari" que ha realitzat Gonzalo Gortázar com a conseller delegat de l'entitat, "cosa que et dóna un marge de seguretat suficient". Per això, ha ressaltat que "si està ben gestionada i les nostres anàlisis són bones, és en els moments de més soroll que vam aprofitar per comprar".

Bestinver apunta que hi ha tres característiques de l'entitat que li agraden especialment: la seva exposició a productes d'estalvi que generen comissions -fet diferencial enfront d'altres bancs-; té una base de dipòsits molt gran, amb la qual si es produeix una pujada de tipus d'interès, "els beneficis que obtindria són molt interessants"; i la tercera és que es tracta d'una de les majors franquícies d'Espanya "i això per a nosaltres és molt important, ja que li dóna més capacitat d'inversió en tecnologia, podent això convertir-lo en guanyador en un entorn de consolidació com l'actual".

CaixaBank no és l'única aposta de la gestora al sector financer espanyola, ja que el 22,6% de la seva cartera ibèrica està invertit en aquest sector. Així, compta amb un 5,7% en Unicaja Banc, un 3,5% en CaixaBank i un 3,3% de Bankia. D'aquesta última, De la Lastra ha assegurat que José Ignacio Goirigolzarri ha gestionat "molt bé" l'entitat i ha destacat que l'Estat hagi començat a vendre la seva participació en "una situació molt saludable".

D'altra banda, una altra de les apostes fortes de Bestinver és Siemens Gamesa. El president de la gestora ha assegurat que "l'oportunitat és ara", i ha definit el 2017 com "la tempesta perfecta" per a la companyia. "Es va complicar tot el que podia complicar-se i no només a ells, sinó a tot el sector", ha apuntat.

Tot i això, ha matisat que les coses se li han complicat a Siemens Gamesa, però també a tots els seus competidors. També ha recordat els problemes de la companyia amb el seu procés de fusió, la qual cosa ha generat una reacció de Vestas agressiva que ha portat a una petita guerra de preus. "Això, que és francament molt dolent a dia d'avui, és bo per als propers anys" i per a nosaltres és un segment que "veiem tremendament atractiu, no només en Gamesa sinó també en Vestas, en què es generen unes oportunitats que són serioses i còmodes".

Tot i apuntar que és un bon moment per entrar a Siemens Gamesa, el president ha assegurat que sens dubte hi haurà moments dolents i més males notícies pel camí, però "si et treus el xip de 2018 i penses el 2021", fins i tot penses que "tant de bo hi hagi més males notícies pel camí", perquè "jo el que vull és anar recollint als preus adequats".

NOMÉS TÉ SENTIT INVERTIR EN RENDA VARIABLE A LLARG TERMINI

D'altra banda, Beltrán de la Lastra ha apuntat que només té sentit invertir en renda variable a llarg termini, és a dir, cal "evitar" fer-ho pensant en rendibilitats a tres mesos. El president de Bestinver ha considerat que el 2018 "no cal perdre la visió del llarg termini", de manera que "ser valent significa ser prudent i pacient" i cal tenir en compte que ara "no hi ha gangues" a la renda variable.

De la Lastra també ha explicat que el risc geopolític és "real", però, sembla que els mercats s'estan acostumant, ja que no ho reflecteixen i la volatilitat continua en mínims històrics, tot i que "costa de creure" que vagi a mantenir-se així, sobretot en un procés de normalització de les polítiques monetàries.

Noticias relacionadas

contador