ep edificio del la vela sedebbva en madrid connuevo logola compania
Eduardo Parra - Europa Press

Les entitats bancàries estan en boca de tots. Entre els consumidors, per les comissions, i entre els inversors, per les possibilitats de negoci en borsa. Bankinter presenta els seus sis bancs europeus favorits, entre els quals hi ha algun espanyol, i planteja les raons per les quals invertir en el sector pot ser rendible.

  • 9,29€
  • 2,09%
  • 66,27€
  • 1,01%
  • 16,21€
  • 0,33%
  • 15,98€
  • -0,03%
  • 23,96€
  • 1,85%

El 2021, la banca ha pujat en borsa un 34%, davant de l'alça del 19% de l'EURO STOXX 50. D'aquí a un entorn de tipus baixos i amb les empreses de tecnologies financeres atacant negocis rendibles amb una regulació menys exigent, des de Bankinter han identificat 3 catalitzadors que serveixen per argumentar la seva recomanació de compra dins del sector: la recuperació macro, els plans de negoci que pivoten sobre l'eficiència i els múltiples de valoració atractius.

Commerzbank i Credit Suisse han estat els dos únics noms propis que han decebut durant la temporada de resultats del segon trimestre del 2021, segons aquests experts. El primer, pels seus ingressos i marges, i el segon, pel cost legal i les provisions.

La resta d'entitats han batut les expectatives d'ingressos i provisions. Així mateix, les mètriques de risc evolucionen favorablement.

PROJECCIONS DE BENEFICIS I TEST D'ESTRÈS

A això cal afegir el canvi a millor del benefici net projectat o BNA a causa de la forta davallada en provisions després dels esforços realitzats per la pandèmia; els avenços realitzats en eficiència; i l'augment de les comissions com a via per contrarestar la pressió en marges (tipus negatius) i el descens en la demanda de crèdit que s'explica per l'excés de liquiditat.

Un altre punt en el qual es basen per emetre la seva recomanació és el bon resultat dels test d'estrès, que "confirmen la resiliència del sector i faciliten la volta al dividend". Els resultats de les proves d'esforç que l'EBA (European Banking Authority) realitza a les 50 majors entitats europees confirmen la solidesa del sistema bancari, assenyalen des de Bankinter.

L'ESTRATÈGIA I LES ENTITATS

L'estratègia d'inversió dels analistes se centra en aquelles entitats europees que compleixen els requisits següents: una ràtio de capital superior a la mitjana, "ja que permet implementar una política de remuneració atractiva i sostenible en el temps als accionistes"; models de negoci i plans estratègics que pivoten sobre l'eficiència dels costos per millorar la rendibilitat; i aquelles entitats que es beneficien del "bon moment" que travessen els mercats de capitals.

És per això que per a Bankinter, els bancs del Vell Continent que tenen un major potencial en borsa són BBVA (+47,9% aquest any), ING (+51,7%), IntesaSanpaolo (+27,7 %), BNP (+26%), Deutsche Bank (+21,6%) i Société Générale (+61,4%). Aquest últim entra en substitució de Commerzbank per als perfils més dinàmics.

Noticias relacionadas

contador