ep archivo   la pagina web de chatgpt en una tablet a 14 de abril de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Bankinter ha decidit integrar la versió empresarial de ChatGPT com una nova eina tecnològica amb la garantia de seguretat i confidencialitat de la informació tractada pel banc, cosa que salva les limitacions més importants que impedien l'ús d'aquesta tecnologia fins ara.

  • 7,93€
  • -0,28%

A més, per facilitar el desplegament de ChatGPT per a ús intern, Bankinter s'ha recolzat en la tecnologia d'Azure OpenAI de Microsoft, gràcies a la qual el banc trasllada l'aplicació al perímetre de seguretat de les infraestructures tecnològiques de l'entitat.

Aquesta tecnologia permet aprofitar la capacitat dels models d'intel·ligència artificial més avançats combinats amb els serveis empresarials d'Azure i la infraestructura optimitzada per a IA. Així, l'àrea de Banca Digital del banc ha portat el model de ChatGPT al seu núvol privat d'Azure on els treballadors podran treballar amb dades d'ús intern de la mateixa manera que actualment ho fan amb les eines corporatives.

Fins a aquest moment, l'ús de les versions comercials de ChatGPT a l'entitat estaven limitades, ja que no es va permetre introduir-hi informació interna o confidencial. En aquest sentit, Bankinter ha llançat, per implantar-lo, una aplicació integrada a Teams, com a chatbot, que en facilita l'ús per part dels treballadors.

Així mateix, Bankinter ha començat la seva implantació i ja ha llançat un pla pilot amb un grup de treballadors amb l'objectiu d'anar provant les capacitats dins de les diferents àrees del banc i la seva escalabilitat, amb la finalitat que s'estengui com a eina a totes les filials de l'entitat.

En aquest marc, els mateixos professionals del banc aniran sumant utilitats a la versió corporativa de ChatGPT dins dels diversos departaments, ja que l'utilitzaran de manera autoservei. El pilot permetrà analitzar els resultats dels casos d'ús i comprovar la manera com la informació és utilitzada pel model, d'acord amb les necessitats del banc.

Per acabar, Bankinter ha assenyalat que la nova utilitat permetrà processar, amb el model de tecnologia GPT, informació real en diferents casos d'ús. En aquest sentit, es podran comparar documents, tenir suport per analitzar textos, redactar certes comunicacions internes o clients, traduir o resumir grans volums d'informació, entre altres utilitats, encara que sempre amb la supervisió final dels professionals del banc.

La integració de la versió pròpia de ChatGPT com a eina tecnològica interna facilitarà complementar la potència del model, que està entrenat amb informació pública, ja que es nodrirà també amb dades específiques de l'entitat, cosa que permetrà obtenir resultats encara més personalitzats.

Noticias relacionadas

contador