ep viviendas pisos inmueble mercado inmobiliario se alquila se vende vivienda
EUROPA PRESS

L'immobiliari cotitzat "ofereix bones oportunitats d'inversió" per als analistes de Bankinter, que mantenen la recomanació de compra davant d'un 2024 i 2025 favorable per al sector.

Destaquen que, encara que l'immobiliari cotitzat global ha pujat un 13% des de l'última vegada que van elevar la recomanació, l'octubre del 2023 encara està més d'un 20% per sota dels nivells del 2021, abans de començar amb el procés de pujades dels tipus d'interès.

"Ofereix bones oportunitats d´inversió, amb descomptes sobre valoració d'actius, que superen en molts casos el 35%, i amb rendibilitat per dividend mitjana del 4,3%, superior a la TIR de la renda fixa global (4%)".

Un creixement econòmic moderat, tot i que és positiu, una inflació encara elevada, a nivells superiors al 2%, i el començament del procés de rebaixes de tipus d'interès són les raons que aporten a pensar en un escenari favorable per a l'immobiliari global.

"Incorporem a la nostra estratègia actius més vinculats a l'activitat econòmica, com oficines, centres comercials i residencial, en què la demanda s'hauria de veure recolzada pel creixement econòmic i les cotitzacions del qual han estat més penalitzades en els últims anys", assenyalen al seu darrer informe.

Entre ells, destaquen socimis o REIT europees, com: Vonovia, Immobiliari Colonial o Lar Espanya, o promotores com Aedas Homes i Neinor Homes.

"Sense oblidar-nos d'actius de creixement estructural, com ara logístics, centres de dades i altres vinculats a la salut (residències de gent gran i hospitals)", afegeixen. Per tenir-hi exposició aconsellen companyies com Welltower, Prologis o Digital Realty Trust.

contador