ep el presidente de bankia jose ignacio goirigolzarri en una imagen de archivo
BANKIA

El consell d'administració de Bankia manté la seva junta general ordinària d'accionistes dimarts que ve a Palau de Congressos de València. L'entitat bancària apuntava que la junta quedaria sense efecte si abans del pròxim dimarts s'executava en escriptura pública la fusió amb CaixaBank. No obstant això, encara no s'ha rebut l'autorització reguladora per part de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i de la seva posterior inscripció al Registre Mercantil de València.

  • 1,78€
  • 2,65%
  • 5,66€
  • 3,29%

Encara que estava prevista que la fusió jurídica es fes efectiva abans del tancament del primer trimestre de 2021, totes dues entitats descarten que el procés es trobi bloquejat i mantenen el seu compromís de tancar l'operació d'integració durant el primer trimestre de l'any i donen per fet que rebran l'autorització pertinent durant els pròxims dies.

Quan falta una setmana i mitja perquè acabi el mes de març, fonts pròximes a l'operació justifiquen l'allargament del procés que es tracta d'una transacció molt gran que requereix l'anàlisi d'una gran quantitat de documents.

D'aquesta manera, la junta ordinària està previst que se celebri aquest pròxim dimarts, condicionada per l'arribada de l'autorització de la CNMC, perquè els accionistes de Bankia donin el vistiplau als comptes anuals i a l'informe de gestió de l'entitat i del seu grup consolidat corresponents a 2020, així com a l'aplicació del resultat de l'exercici.

Així mateix, també està prevista la votació per la reelecció de José Ignacio Goirigozarri com a conseller executiu de l'entitat per un termini de quatre anys, així com la reelecció durant el mateix termini d'Antonio Ortega com a conseller executiu i de Jorge Cosmen, José Luis Feito, Fernando Fernández i Laura González com a consellers independents.

contador