money london stock exchange data borse
Pexels

Bank of America (BofA) té clar quins són els dos sectors europeus clau que cal comprar ara mateix: els bancs i l'energia. Segons afirma l'entitat estatunidenca en un dels seus últims informes sobre estratègia d'inversió, "tenen potencial per posar-se al dia" i d'aquí a una mica començaran a participar en la recuperació econòmica.

"A diferència d'altres actius cíclics, els bancs i l'energia europeus encara no han posat preu a la recuperació macro malgrat el repunt del PMI de la zona euro (que hauria d'impulsar el rendiment relatiu dels bancs) i del preu del petroli (que normalment porta a l'energia a tenir un rendiment superior)", expliquen els experts de BofA, i precisament per això creuen que d'aquí a una mica arribarà el repunt borsari de tots dos sectors.

Com diuen, tots dos s'han vist "frenats per una dinàmica de dividends adversa, però esperem que aquests vents en contra s'esvaeixin, permetent que els bancs i l'energia comencin a participar en el repunt de la recuperació".

És més, aquests analistes apunten que les seves projeccions per a l'alça dels bancs i l'energia, impulsades per un continu augment dels PMI, majors rendiments dels bons i l'augment dels preus del petroli, "són consistents amb un rendiment superior d'al voltant del 20% per al valor (value) enfront del creixement (growth) de cara al quart trimestre".

Bank of America explica que el fort rendiment de les accions 'value' sol associar-se amb el "rendiment superior de les accions europees en relació amb els seus homòlegs mundials, així com amb el rendiment superior de les accions del Regne Unit en relació amb el mercat europeu en general". Per això han decidit donar un "gir positiu" a aquests dos actius recentment.

FI ALS OBSTACLES DEL 'VALUE'?

Els experts del banc consideren que el principal obstacle al creixement que ha trobat el valor ha estat que "els rendiments dels bons encara no han augmentat en resposta a la millora de les dades macroeconòmiques", que és precisament el que s'ha vist amb els bons estatunidencs a 10 anys, que ha estat clau per a l'avanç del valor enfront del creixement aquests últims 20 anys.

"L'impuls del PMI mundial, el principal impulsor macroeconòmic del rendiment dels bons, continua sent negatiu, però està previst que es torni marcadament positiu durant els pròxims mesos, a mesura que les economies de tot el món continuïn reobrint-se", diu BofA, que creu que això farà que els rendiments dels bons augmentin, tal com ho han fet en totes les recuperacions de les últimes dues dècades.

En aquest sentit, assenyala que "si l'impuls fortament positiu del PMI eleva els rendiments dels bons d'acord amb les nostres expectatives, això hauria de permetre que les accions de valor enfront de les de creixement participin finalment en el repunt de la recuperació", conclou l'entitat. Per això creu que les accions 'value' tenen "el major potencial alcista".

Noticias relacionadas

contador