dl australia asx australian securities exchange sydney trading generic 1
Sharecast graphic / Josh White

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat aquest dimecres amb signe mixt. Els operadors segueixen valorant les possibilitats d'una baixada dels tipus d'interès per part de la Reserva Federal nord-americana (Fed) ja al setembre, i també la probabilitat més gran d'un segon mandat de Donald Trump a la Casa Blanca.

Precisament el candidat republicà a les presidencials que se celebraran al novembre ha donat aquest dimecres, en una entrevista amb Bloomberg, algunes claus sobre com podria ser una administració Trump 2.0. Segons ha dit, la seva idea és mantenir el president de la Fed, Jerome Powell al seu càrrec, i valora confiar en l'actual CEO de JP Morgan, Jamie Dimon, perquè assumeixi el càrrec de secretari del Tresor.

Sigui com sigui, a les borses de la regió no hi ha hagut una aposta clara per una tendència o una altra. Per exemple, a Austràlia l'índex de referència, l'S&P/ASX 200, ha acabat amb una alça del 0,73% fins als 8.057,9 punts, i ha aconseguit un nou màxim històric.

Tot i això, al Japó el to ha estat mixt, i és que mentre que el Nikkei 225 ha baixat un 0,43% per tancar als 41.097,69 punts, el Topix ha pujat un 0,37% i ha acabat la sessió als 2.915,21 punts.

Ho han fet després de conèixer l'enquesta manufacturera Tankan de Reuters, que ha mostrat un augment de l'optimisme empresarial entre els grans fabricants japonesos, mentre que la confiança entre els no fabricants ha caigut. En concret, l'índex s'ha situat a l'11, enfront del +6 del mes anterior. Tot i això, la confiança entre els no fabricants ha caigut de +31 a +26.

En altres mercats de la regió també hi ha predominat el signe mixt. Així, el Kospi de Corea del Sud s'ha deixat un 0,8% fins als 2.843 punts, mentre que el Kosdaq de petita capitalització ha perdut un 1,21% i ha tancat als 829,41.

Per la seva banda, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha registrat lleugeres pujades, i el CSI 300 de la Xina ha guanyat un 0,24%.

Noticias relacionadas

contador