china portada mercado

Les bones dades macroeconòmiques de la Xina i la possibilitat que Country Garden pugui haver incomplert el pagament del seu deute són els dos esdeveniments que han marcat el mercat asiàtic aquest dimecres, que ha tancat mixt.

Les expectatives que el promotor immobiliari privat més gran de la Xina hagi incomplert el pagament del seu deute extraterritorial a mesura que s'aprofundeixen els problemes immobiliaris del país s'han expandit després d'expiar el termini de pagament d'un cupó de 15 milions de dòlars.

Country Garden té prop d'11.000 milions de dòlars en bons extraterritorials i un incompliment prepararia l'escenari per a una de les reestructuracions més grans de deute corporatiu de la Xina, ja que la falta de pagament provocaria impagaments creuats en altres bons de la companyia.

D'altra banda, s'ha conegut que l'economia de la Xina va créixer a un ritme més ràpid del que s'esperava al tercer trimestre. En concret, el Producte Interior Brut (PIB) va augmentar un 4,9% entre el juliol i el setembre. Tot i que el creixement ha estat més lent que l'expansió del 6,3% al segon trimestre, la dada ha donat la sorpresa en situar-se per sobre de les previsions.

A més, la Xina també ha publicat dades de vendes al detall superiors al que s'esperava el setembre i una taxa d'atur que va caure al nivell més baix en gairebé dos anys.

Amb aquest escenari, aquest dimecres, l'índex Hang Seng ha caigut un 0,15%, el Nikkei 225 ha pujat un 0,13% i el Topix ha avançat un 0,20%. El Kospi s'ha mantingut estable, mentre que el Kosdaq ha perdut un 1,46%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 0,3%.

Les dades econòmiques xineses millors del que s'esperava també han impulsat les divises. El iuan ha rebotat fins a arribar a màxims d'una setmana, el 7,2905 per dòlar.

Noticias relacionadas

contador