• Els inversors a Àsia es preparen per la temporada de resultats del segon trimestre
Janet Yellen

Els mercats asiàtics ja es preparen per la temporada de resultats del segon trimestre. Àsia ha tancat mixt després del segon dia de compareixença de la presidenta de la Reserva Federal (Fed), Janet Yellen, en aquesta ocasió, davant del Senat.

Yellen va indicar en la seva intervenció que els Estats Units es troba prou saludable com perquè la Fed avançi amb els plans per elevar els tipus i comenci a desarmar la seva enorme cartera de bons, tot i que la baixa inflació deixaria el banc central amb un marge escàs. La Fed "continua preveient que l'evolució de l'economia justificarà increments graduals dels tipus de fons federals amb el temps", va assenyalar el dijous passat al Senat.

Després de les paraules de Janet Yellen, el Nikkei va avançar un 0,09% fins als 20.118 punts. El segon indicat japonès, el Topix, va augmentar un 0,39%, fins als 1.625 punts. El Kospi puja un 0,15% i negocia per sobre del nivell de 2.410, l’índex de Corea del Sud ha aconseguit guanys per segon dia consecutiu després de tancar a un nivell rècord durant l'última sessió. El mercat australià respon amb pujades del 0,49%, fins als 5.765 punts.

A la Xina, no celebren les paraules de la presidenta de la Fed. L'índex Hang Seng de Hong Kong es deixa un 0,04% per mantenir-se a prop de màxims de dos anys. Per la seva banda, a la Xina continental, però, el Xangai va caure un 0,1%, fins als 3.213 i el Shenzhen també va patir pèrdues del 0,38%.

Noticias relacionadas

contador