• El Nikkei de la Borsa de Tòquio ha tancat aquest divendres amb un avanç de 22,16 punts, un 0,11%, i s'ha situat als 20.132 punts
cbasia1

La jornada d'aquest divendres a Àsia ha estat marcada per l'anunci de la Comissió Reguladora de la Banca de la Xina, Liu Zhiqing, de revisar l'exposició dels seus bancs en determinades empreses després de la compra massiva de bons i préstecs que han realitzat durant l’últim any.

Aquest anunci s'ha deixat sentir al mercat de Xangai que lidera les caigudes (-0,53%). Segons informa Bloomberg, l'objectiu d'aquesta anàlisi són les grans companyies del país que han gastat milers de milions d'euros en adquisicions a l'estranger com Wanda, Fosun, HNA o Anbang. Liu Zhiqing va assegurar aquest dijous que el regulador "està preocupat pels riscos sistèmics procedents de les grans empreses". "Els bancs han de presentar la seva avaluació dels riscos potencials per aquestes inversions i qualsevol mesura que tinguin al seu lloc per fer front als riscos", segons recull Bloomberg.

Per la seva banda, al Japó, el Nikkei de la Borsa de Tòquio ha tancat aquest divendres amb un avanç del 0,11% i s'ha situat als 20.132 punts. El segon indicador del país, el Topix va escalar un 0,06%, fins a les 1.611,34 unitats. D'altra banda, la Borsa d'Austràlia va tancar amb avanços aquest divendres. Al tancament de Sydney, l'S&P/ASX 200 va sumar un 0,14%.

El Kospi a Seül va tancar amb alces de 0,28%. Una jornada a Corea del Sud marcada per les paraules del president del país, Moon Jae-in que va assegurar que exerciria pressió sobre la Xina per frenar el programa nuclear de Corea del Nord i espera que el president xinès, Xi Jinping, aixequi totes les sancions contra companyies sud-coreanes, imposades en relació amb la decisió de Seül de permetre als EUA desplegar el seu sistema de defensa antimíssils THAAD.

contador