0cbasia921j2

El Nikkei del Japó ha caigut un 0,32%, fins als 19.929,09 punts, en línia amb la resta de borses asiàtiques, mentre que el Kospi de de Corea del Sud s'ha deixat un 0,3%, les accions australianes, un 0,9%; i el Hang Seng de Hong Kong, un 0,4%.

Les borses asiàtiques s'han vist llastrades després d'una feble sessió a Wall Street, mentre que els rendiments globals del deute sobirà es van elevar després de les actes del Banc Central Europeu en què s'informava que s'està acostant el final de la seva política d'estímul monetari.

L'economista del banc nacional australià Tapes Strickland va dir que la venda de bons es va produir després d'una feble subhasta de bons a 30 anys a França. Això va ser reforçat per les actes del Banc Central Europeu que indicaven que els funcionaris havien discutit l'eliminació del biaix d'acomodació del Banc.

"La clara implicació aquí és que els compradors tenen menys gana per deute europeu, ja que esperen rendiments al capdavant més alt i per al BCE gradualment eliminar les polítiques d'allotjament en el futur pròxim", va dir Strickland a la CNBC.

Al Japó, el Banc del Japó va intensificar la compra de bons governamentals japonesos de cinc a deu anys (JGB) en el marc del seu programa de flexibilització quantitativa, tal com informa Reuters. El BoJ s'ha fixat l'objectiu de mantenir el rendiment de JGB a 10 anys en zero.

En l'àmbit empresarial, a Corea del Sud, les accions de Samsung Electronics han baixat un 0,12% després que el gegant de l'electrònica assenyalés que esperaven que els guanys per al segon trimestre augmentés un 72%.

Les accions del comerciant de matèries primeres Noble Group, que cotitza a Singapur, es van deixar un 1,56% després del rebot d'un 36% durant la sessió anterior. Les accions de la companyia acumulen una caiguda de més del 60% des del començament de l’any.

Pel que fa a les matèries primeres, el preu del petroli torna a caure. El barril de West Texas, referència als EUA, es deixa un 1,3% fins als 45 dòlars. Per la seva banda, el barril de Brent, referent a Europa, cotitza amb una caiguda de l’1,12% fins als 47,6 dòlars.

Noticias relacionadas

contador