cb trade war china eeuu
38.981,75
  • 70,56
  • 0,18%

Les borses asiàtiques han finalitzat la primera jornada de la setmana amb caigudes del 2% de mitjana després de l'escalada de tensió entre els EUA i la Xina. El gegant asiàtic va anunciar divendres represàlies en forma d'aranzels sobre productes nord-americans i Donald Trump no va trigar a respondre amb un increment de les seves tarifes a les importacions xineses. No obstant això, durant les últimes hores s'ha relaxat la tensió després de les declaracions del viceprimer ministre xinès, Liu He, i això ha impedit que els números vermells vagin a més.

"Tot i que aquesta matinada el viceprimer ministre xinès ha intentat rebaixar la tensió generada assenyalant que la Xina espera resoldre la guerra comercial amb els EUA a través de negociacions" tranquil·les "i no busca augmentar les tensions, no sembla que aquesta sigui en realitat l'estratègia del govern de la Xina", apunten escèptics els experts de Link Securities.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha liderat les pèrdues a la regió, ja que ha caigut un 2,79%. Per la seva banda, el Shanghai Composite s'ha deixat un 0,95% i el Shenzhen, un 0,72%. Al Japó, el Nikkei 225 ha retrocedit un 1,99% i el Topix, un 1,56%. També s'han observat pèrdues a Corea del Sud, on el Kospi ha caigut un 1,28%. L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha perdut un 1,32%.

Divendres passat, Pequín va donar a conèixer nous aranzels per valor d'uns 75.000 milions sobre béns nord-americans com a resposta a l'anunci sorpresa de Trump a principis d'aquest mes que els EUA imposaria aranzels sobre altres 300.000 mil milions en productes xinesos.

"Aquesta escalada d'ull per ull mostra com és d'improbable que s'ha tornat un acord comercial. Ara és poc probable que les restriccions comercials existents i planificades s'eliminin aviat, mentre que també es poden introduir altres tipus de restriccions", asseguren des d'Oxford Economics.

Pel que fa a les divises, el iuan xinès ha caigut a un mínim històric respecte al dòlar. Mentrestant, el ien japonès, sovint vist com una moneda de refugi en temps de crisi del mercat, cotitzava a l'alça, fins als 105,42 dòlars.

Noticias relacionadas

contador