guerre-des-devises-euro-yen-jpg
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Els mercats asiàtics han donat per finalitzada la jornada de dimecres amb lleugeres pujades, durant una sessió que no ha portat noves notícies sobre les tensions comercials que existeixen a banda i banda del Pacífic i de l'Atlàntic. Els inversors han estat una mica més optimistes.

Al Japó, el Nikkei 225 ha registrat guanys del 0,38% gràcies al bon comportament de les seves energètiques, que han tirat de l'índex després de les pèrdues observades durant les primeres hores. Les tecnològiques nipones també han culminat la sessió en verd, amb la biotecnològica Advantest entre les més destacades. El Topix ha pujat un 0,25%.

Els mercats xinesos també han mostrat xifres positives. A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha rubricat la sessió amb una pujada del 0,65%, impulsat pels seus tecnològiques. De la mateixa manera, el compost de Xangai ha tancat pràcticament pla (+0,07%) després de recuperar les caigudes que ha patit durant la major part de la jornada.

Més al sud, l'S&P/ASX200 australià ha pujat un 0,50% gràcies als guanys de les seves petrolieres. Río Tinto i BHP han finalitzat la sessió amb pujades del 2,51% i 1,99% respectivament, enfront de la caiguda de les seves principals entitats bancàries. Els mercats a Corea del Sud s’han mantingut tancats aquest dimecres.

Després dels últims missatges de l'Administració xinesa d'obertura a seguir aprofundint en les negociacions amb els Estats Units, encara no hi ha res clar sobre la possible resposta de Donald Trump. A més, l'Executiu nord-americà continua conversant amb el Canadà i Mèxic per reformar el TLCAN que tant ha criticat el líder republicà.

Noticias relacionadas

contador