La majoria de les borses asiàtiques han tancat aquesta jornada de dijous amb caigudes moderades després d'una sessió volàtil marcada per la Reserva Federal (Fed) i per l'afany dels operadors per desentranyar les pistes de l'organisme sobre una decisió de tipus d'interès.

Janet Yellen va decidir no tocar els tipus en aquesta trobada, tal com s'esperava i va reduir la possibilitat de fer-ho durant la propera reunió de març. L'organisme va assegurar que està "monitoritzant d'a prop" els esdeveniments financers i econòmics mundials, però va mantenir la seva visió positiva sobre l'economia dels Estats Units, encara que va reconèixer que s'està desaccelerant.


"El comitè (de política monetària) està monitoritzant molt d'a prop els esdeveniments econòmics i financers mundials i està avaluant les seves implicacions per al mercat laboral i la inflació" del país, va dir el comitè de la Fed en un comunicat, el text del qual va reduir la possibilitat d'una pujada de tipus al mes de març, segons informa Reuters.


"Tenim novament les borses dividides als mercats asiàtics, amb Hong Kong pujant un 0,13% i Sidney fent-ho un 0,60%. La borsa de Tòquio està baixant un 0,71% i la de Xangai ho fa un 1,00%. Les dades comercials del Japó de desembre han sortit amb resultats dispars. Les vendes de grans magatzems, amb un 0% enfront del 2% al novembre, però les vendes del comerç detallista, amb un -0,2% enfront del -2,5% del mes anterior, en termes mensuals", assenyala Ramón Morell, expert d’ETX Capital.

contador