yen billet de 1 000 yens monnaie japon

Àsia també pateix la pressió que està fent caure els índexs mundials i que està causada per unes bones dades macro, que reflecteixen que l'economia nord-americana segueix forta, cosa que anticipa que la Reserva Federal (Fed) pot seguir amb el seu pla de tipus alts. Això està fent pujar les rendibilitats dels bons, cosa que, al seu torn, està penalitzant totes les borses.

Les borses xineses continuen tancades per festiu, encara que Hong Kong sí que ha operat amb normalitat i el Hang Seng registra noves caigudes aquest dimecres seguint les d'aquest dimarts (-1,15%).

El Nikkei japonès és avui el pitjor, amb retallades que superen el 2%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 baixa un 0,77%.

Tot això després que Wall Street tanqués ahir amb fortes retallades. El Dow Jones s'ha deixat un 1,29%, mentre que l'S&P 500 ha cedit un 1,37% i el Nasdaq ha perdut un 1,87%. Darrere aquests descensos hi ha la darrera dada que mostra la força de l'economia nord-americana. Així, l'enquesta d'ofertes de treball i rotació laboral JOLTS d'agost, coneguda aquest dimarts, va revelar una dada més alta del que s'esperava, amb un total de 9,61 milions de vacants, mentre que el consens esperava que es mantingués als 8, 8 milions.

EL IEN S'ENFONSA

El mercat no té clar si el Banc del Japó ha intervingut o no per frenar les caigudes del ien davant de l'absència de comunicacions oficials després que la divisa hagi caigut fins a canviar-se a 150 iens per dòlar.

"Malgrat l'absència de comunicacions oficials, es pot deduir que el Banc del Japó va intervenir de fet al mercat de divises, puntualment en l'encreuament USD/JPY. Era llargament esperat pels mercats que, davant l'arribada a 150,00, l'entitat que lidera Kazuo Ueda prendria acció per evitar una depreciació més gran del ien", escriu l'expert en divises Adrian Aquaro.

"La mesura va tenir l'efecte esperable i habitual en aquests casos. Després d'arribar a 150,15, el ien va reaccionar a l'alça per aturar-se a 147,30, des d'on va tornar a caure fins a la zona de 148,80, on va tancar la sessió de la vigília".

Noticias relacionadas

contador