hong kong
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Les borses asiàtiques han viscut una jornada clarament positiva seguint l'estela de les fortes pujades d'aquest dilluns a Wall Street pel menor temor d¡òmicron, després que Anthony Fauci, principal assessor mèdic de la Casa Blanca, es mostrés optimista respecte a la gravetat de la variant sud-africana de la Covid-19.

Durant els últims mesos, les exportacions xineses han resistit bé, perquè les empreses han fet comandes anticipades per poder acumular els seus nivells d'existències abans de Nadal, i les màquines i els productes elèctrics han tingut una forta demanda. Aquesta tendència de recuperació ha continuat per quart mes consecutiu, ja que les exportacions van augmentar un 22% al novembre i van superar les expectatives del 20,3%.

Les importacions també van repuntar, ajudades per la recuperació dels inventaris, així com per una demanda decent al voltant del Dia dels Solters, incrementant-se un 31,7%, davant una expectativa del 21,5%. El repunt de les importacions de carbó per fer front a l'escassetat d'energia, així com la demanda de coure més gran, també van contribuir a impulsar les dades.

D'altra banda, cal destacar a Àsia que l'RBA australià no ha tocat tipus, tal com s'esperava, i els ha deixat al 0,1%. L'organisme ha presentat unes perspectives més positives per a l'economia, augmentant les possibilitats que els tipus pugin abans del previst.

El Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 2,5% gràcies a la revaloració de les accions de casinos i immobiliàries. Alguns valors tecnològics també s'han recuperat respecte a la sessió anterior. Tencent ha rebotat un 2,68% i Alibaba s'ha disparat un 11% després de perdre gairebé un 6% dilluns.

No obstant això, els índexs de la Xina continental s'han mantingut moderats, amb el Xangai pla i el Shenzhen baixant moderadament.

El Nikkei 225 del Japó ha pujat un 1,9%, mentre que el Topix ha avançat un 2%. Les accions de SoftBank han repuntat un 8,5% després de desplomar-se més d'un 8% dilluns en seguir les pèrdues de les participades Alibaba i Didi.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat gairebé un 1%.

Noticias relacionadas

contador