cb japon mercado sh1
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Àsia tanca en verd a la calor dels nous màxims marcats per Wall Street aquest dijous. A falta de catalitzadors fins a principis de gener, data quan se segellarà l'acord de fase u entre la Xina i els EUA, els inversors asiàtics s'agafen a la bona feina de les borses a l'altre costat del Pacífic, en aquest cas.

A la Xina continental els compostos de Xangai i Shenzhen han avançat un 0,6% i un 0,5%, respectivament. A Hong Kong, el Hang Seng que va romandre tancat a la sessió anterior per l'aturada nadalenca, ha repuntat un 1,1% enfilat per les pujades de Tencent.

A Corea del Sud, el Kospi s'ha elevat un 0,6% gràcies al repunt de Samsung Electronics.

Al Japó, el Nikkei ha tancat pla i el Topix ha sumat un 0,3%. Allà preocupa l'última dada de vendes al detall que ha sortit pitjor del que s'esperava. Concretament, ha experimentat una caiguda del 2,1% el novembre respecte al mateix període del l'any anterior. El consens d'analistes projectava un retrocés de l'1,7%.

Finalment, a Austràlia l'ASX 200 ha tornat també de l'aturada nadalenca amb fortes pujades del 0,7%. Amb això, l'MSCI Asia ex-Japan ha tancat un 0,7% amunt.

Noticias relacionadas

contador