• Les principals companyies energètiques han liderat les pujades al continent

Els principals mercats asiàtics han registrat pujades aquest dilluns, gràcies als avenços en les negociacions comercials i a les dades d'ocupació dels Estats Units de la setmana passada. Durant aquesta jornada, el petroli és el gran protagonista, ja que el cru nord-americà supera la marca dels 70 dòlars per primera vegada des de 2014.

  • 73,46$
  • -2,27%

Un repunt provocat pels imminents riscos geopolítics de possibles noves sancions nord-americanes a l'Iran. Aquesta alerta podria reduir l'oferta. El president Donald Trump amenaça de retirar divendres que ve l'acord pel qual es van eliminar les sancions internacionals a l'Iran a causa del seu programa nuclear. Per la seva banda, Teheran respon anunciant que també renunciarà a l'acord si els Estats Units se’n retira.

Els mercats asiàtics responen amb pujades a aquesta tensió. A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha pujat un 0,24% recolzat pel sector financer i el tecnològic, pel pes que tenen els dos dins del selectiu. No obstant això, els guanys han estat liderats pel sector energètic, amb la petroliera CNOOC pujant un 2,60%.

El compost de Xangai ha pujat un 1,27% i el compost de Shenzhen ha afegit un repunt de l’1,52%. A Austràlia, l’ASX 200 ha registrat una pujada del 0,36%. A l'índex australià destaquen les pujades de les companyies vinculades a les matèries primeres i al sector energètic.

El Japó no ha pogut seguir els passos de la resta de mercats, amb els seus dos principals índexs tancant pràcticament plans. El Nikkei ha registrat pèrdues del 0,05%, mentre que el Topix ha viscut lleus pujades del 0,09%. En ambdós selectius, els guanys en els subíndexs de la mineria i el petroli s’han vist compensats per les pèrdues als sectors financer i tecnològic. Per últim, el mercat a Corea del Sud no ha obert les seves portes aquest dilluns per ser dia festiu al país.

Noticias relacionadas

contador