• Xangai ha donat la nota positiva a Àsia i ha aconseguit una lleu pujada del 0,1%
cbasia1

Els mercats asiàtics experimenten una jornada de caigudes al dia en què dóna inici l'esperada trobada entre Donald Trump i Xi Jinping, que durarà fins divendres. A més, el mercat també s'ha sorprès després de la publicació de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal dels EUA en què s'informa que el banc central començarà a reduir el balanç de 4,5 bilions de dòlars a final d'aquest any. La majoria dels governadors de la Fed consideren que si l'economia dels EUA continua al ritme actual, s'hauria d'anar reduint.

  • 38.925,63
  • 2,79%

El Nikkei ha rebut la trobada i és notícia amb una pèrdua de l'1,4%, i se situa als 18.597 punts. En altres mercats, el Kospi sud-coreà va tancar aquesta jornada amb una caiguda del 0,37% per col·locar-se als 2.152 enters. L'índex Hang Seng de la Borsa de Hong Kong ha cedit un 0,6% i el Xangai ha donat la nota positiva a Àsia i ha aconseguit un lleu pujada del 0,1%.

A les dades macro, la confiança de les llars japoneses es va elevar més de del que s’esperava al febrer, segons la informació oficial revelada aquest dijous. En un comunicat, l'Oficina del Gabinet del Japó va informar que aquesta dada es va elevar a una taxa anual ajustada temporalment de 43,9 que parteix del 43,2 durant el mes anterior, valor que al seu torn va pujar de 43,1. A més, s'ha conegut que el PMI Caixin del sector serveis a la Xina queda a 52,1 punts durant el mes de març, mentre que la dada composta (serveis i manufactures) cau fins als 52,2 punts.

HA ARRIBAT EL DIA...

Avui és el dia. Els inversors estan esperant tota la setmana la reunió entre el president dels EUA, Donald Trump, i el mandatari xinès Xi Jinping, que tindrà lloc dijous a Florida (EUA). Un dels temes clau serà Corea del Nord, com ha expressat Trump abans de la cimera, després del llançament del míssil balístic més recent de l'estat eremita. Aquesta setmana, el mandatari nord-americà també ha mantingut una conversa telefònica sobre el que ha passat amb el seu homòleg japonès, el primer ministre Shinzo Abe, amb qui manté una relació molt estreta des del començament del seu mandat. A més de la intencions de Kim Jong-un, la trobada estarà marcada per les polítiques de comerç i les intencions proteccions del nou inquilí de la Casa Blanca.

Noticias relacionadas

contador