dl japan tokyo street billboards shinjuku crossing traffic city scene unsplash
Sharecast / Jezael Melgoza via Unsplash

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat majoritàriament aquest dimecres a l'alça. L'optimisme ha sembrat l'operativa d'aquesta primera sessió del mes de novembre, durant la qual el Japó s'ha situat al capdavant. Els inversors estan atents a la decisió de tipus d'interès de la Reserva Federal (Fed).

I és que la reunió del banc central dels Estats Units copa avui tota l'atenció. Els mercats esperen que Jerome Powell i els seus mantinguin els tipus sense canvis, tot i que cal recordar que la Fed encara projecta una pujada més aquest any, la qual cosa es podria produir el desembre.

A l'espera del que anunciï la Reserva Federal, a l'Àsia s'han conegut diverses dades macroeconòmiques. Per exemple, les exportacions de Corea del Sud d'octubre, que han augmentat un 5,1% interanual, la primera vegada que això passa en 13 mesos, mentre que l'activitat de les fàbriques del país ha experimentat una contracció lleugerament més profunda el desè mes, amb l'índex de gerents de compres situant-se als 49,8, enfront del 49,9 de setembre.

Per la seva banda, el PMI manufacturer global de Caixin/S&P de la Xina ha caigut a 49,5 l'octubre, des de 50,6 el setembre, xifra que suposa la primera contracció des del juliol. La caiguda ha sorprès, i és que els analistes esperaven que se situés en 50,8.

Després de conèixer totes aquestes dades, el Nikkei 225 del Japó ha pujat un 2,41% fins als 31.601,65 punts, mentre que el Topix ha guanyat un 2,53% i ha acabat als 2.310,68 punts, el nivell més alt de gairebé tres setmanes.

El Kospi de Corea del Sud ha finalitzat la sessió amb una alça de l'1,03%, instal·lat als 2.301,56 punts, i el Kosdaq ha pujat un 0,43% fins als 739,23 punts.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha revertit els guanys anteriors i ha caigut lleugerament a última hora, mentre que l'índex CSI 300 de la Xina ha registrat lleus pèrdues i ha tancat als 3.571,03 punts.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha guanyat un 0,85% i ha acabat als 6.838,30 punts.

Noticias relacionadas

contador