ep disturbios en hong kong
Oliver Haynes
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Els mercats d'accions asiàtics han deixat caigudes aquest dijous a causa de la preocupació que les tensions a Hong Kong puguin obstaculitzar un acord comercial entre els Estats Units i la Xina. Les amenaces de represàlies de Pequín a la llei a favor de les protestes a la ciutat autònoma va aplacar l'alegria del ral·li d'Acció de Gràcies a Wall Street i de les dades econòmiques positives nord-americanes.

El president dels EUA, Donald Trump, va signar dimecres una llei que dona suport als manifestants a favor de la democràcia a Hong Kong. El Ministeri de Relacions Exteriors de la Xina va advertir immediatament sobre "contramesures fermes" no especificades en resposta i va convocar l'ambaixador dels Estats Units a Pequín.

Això va posar fi als guanys constants aquesta setmana per l'índex més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic d'MSCI fora del Japó, que va caure un 0,2% dijous.

El Nikkei (-0,12%), el Hang Seng (-0,17%) d'Hong Kong i les borses de Xangai (-0,47%) i Shenzhen (-0,26%) han entrat i han sortit del territori positiu, però s'han tornat negatius cap al tancament.

No obstant això, les tensions entre els Estats Units i la Xina no van afectar a les Antípodes, amb l'ASX200 (+0,20%) d'Austràlia i l'NZX50 (+0,78%) de Nova Zelanda en terreny positiu, després dels nous rècords històrics de Wall Street de dimecres.

Noticias relacionadas

contador