• Citigroup: Los mercados siguen siendo inseguros
  • Muchos inversores tienen miedo por la erosión de la omnipotencia de los bancos centrales
Nikkei

Les borses asiàtiques comencen la setmana amb pujades. El Nikkei 225 ha tancat amb un alça del 0,90% (16.111,05 punts), impulsat pels sectors transportis, equipament de transport i alimentació. Mentre, el Xangai Composite s'anota uns guanys del 2,37% (2.927,73 enters).

José Luis Martínez Campuzano, estrateg de Citi a Espanya, destaca que aquest últim índex "'celebra' el canvi del responsable de regulació del mercat i, d'altra banda, valora de manera positiva les noves mesures expansives centrades ara a reduir riscos de sobreoferta de sòl edificable".

Les borses asiàtiques estenen així l'avanç registrat la setmana passada. No obstant això, els analistes no estan segurs de la seva sostenibilitat a llarg termini. "Els mercats segueixen sent insegurs. Malgrat que la breu recuperació dels actius de risc de principis de setmana va ajudar a calmar el sentiment, segueix havent-hi molta incertesa sobre què succeirà", asseguren des de Citigroup.

"Molts inversors tenen por a l'erosió de la omnipotencia dels bancs centrals del G3, enmig de senyals que l'economia mundial ha perdut impuls", sostenen aquests experts.

contador