cb asia crisis 234 sh1

Les borses asiàtiques han acabat la sessió amb to mixt després que s'hagin publicat dades macroeconòmiques esperançadores per a la Xina. No obstant això, els inversors vigilen la cotització del petroli mentre l'huracà Laura s'acosta als EUA.

Així, el Xangai Composite va pujar un 0,29%, mentre que el Shenzhen ho va fer un 0,83%. Per contra, a Hong Kong, l'índex Hang Seng va caure un 0,63%. Al Japó, el Nikkei 225 va perdre un 0,39% mentre que l'índex Topix va baixar un 0,57%. El Kospi de Corea del Sud va caure un 0,65%.

Les dades publicades aquest dijous van mostrar que els guanys en el sector industrial de la Xina van créixer un 19,6% respecte a l'any passat, i en comparació amb l'augment del 11,5% al juny, mentre continua la recuperació del país.

D'altra banda, les accions de Xiaomi es van disparar gairebé un 12% a última hora del matí. El fabricant de telèfons mòbils va informar el dimecres que els guanys es van duplicar amb escreix al segon trimestre, ja que va experimentar un fort creixement en el seu negoci de telèfons intel·ligents d'alta gamma.

Mentrestant, els inversors vigilaran els preus del petroli ara que l'huracà Laura s'acosta a Texas i Louisiana. Les plataformes petrolíferes i les refineries han anat tancant a mesura que s'acosta la tempesta. Els productors de petroli van tancar el dimarts 1,56 milions de barrils per dia de producció de petroli, o el 84% de la producció del Golf de Mèxic, evacuant 310 instal·lacions en alta mar, segons Reuters .

Als EUA, els inversors esperaran el pròxim discurs del dijous del president de la Reserva Federla (Fed), Jerome Powell, durant el qual s'espera que presenti una nova eina de l'era de la pandèmia per combatre l'impacte econòmic de la Covid-19 i fomentar la inflació als EUA.

Noticias relacionadas

contador