ep bola asiatica
CHINA STRINGER NETWORK - Archivo

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat aquest dijous amb caigudes després de la pausa hawkish que ha fet la Reserva Federal (Fed) en la seva política monetària. Els bancs centrals són els grans protagonistes de la sessió, i és que Hong Kong ha mantingut els tipus d'interès sense canvis.

Aquest dimecres, a la reunió, la Fed va mantenir sense canvis el seu tipus d'interès oficial de referència, però va afirmar que apujarà els tipus una vegada més aquest any i que romandran més alts durant més temps.

De fet, segons les previsions del banc central nord-americà, espera apujar els tipus fins a una mitjana del 5,6% a finals del 2023, des del rang actual entre el 5,25% i el 5,5%. A més, el Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès) preveu dues retallades de tipus el 2024, dues menys de les previstes al mes de juny passat, cosa que situaria el tipus dels fons al voltant del 5,1%.

La decisió de la Fed ha marcat el pas a l'Autoritat Monetària de Hong Kong (HKMA, per les sigles en anglès), que ha mantingut aquest dijous sense canvis el tipus d'interès bàsic aplicat a través de la finestreta de descompte a un dia, al 5,75%. I és que la política monetària de Hong Kong es mou al mateix ritme que la dels Estats Units.

Aquestes decisions han pesat en l'ànim inversor i s'han traduït en caigudes a les borses. Així, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha baixat un 1,34%, mentres que els mercats de la Xina continental també han caigut, amb el CSI 300 perdent un 0,79%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 s'ha deixat un 1,37% i ha tancat als 7.065,2 punts, el nivell més baix des del 10 de juliol. El Nikkei 225 japonès també ha cedit un 1,37%, en espera de la decisió de tipus del Banc del Japó que es coneixerà aquest divendres, acabant la jornada als 32.571,03 punts. El Topix, per part seva, ha perdut un 0,94% i ha tancat als 2.383,41 punts.

El Kospi sud-coreà ha cedit un 1,75% i ha acabat als 2.514,97 punts, el nivell més baix en gairebé un mes. El Kosdaq ha tancat amb un descens del 2,5%, fins als 860,68 punts, també el nivell més baix des del 10 de juliol.

Noticias relacionadas

contador