dl japan tokyo street business salaryman night commerce trading scene asia markets pb
Sharecast / Abdulla Binmassam via Pixabay
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Les borses asiàtiques han viscut aquest dijous una sessió de descensos després que ahir la Reserva Federal (Fed) deixés una sensació agredolça, que va provocar retallades a Wall Street. El banc central nord-americà va pujar els tipus en 50 punts bàsics, però Jerome Powell va anticipar que continuaran batallant contra la inflació, alhora que ha posat sobre la taula la preocupació de molts: que “no és tan important com de ràpid anem, sinó quin serà el nivell final dels tipus”.

L'índex Hang Seng cau un 1,4% i és el pitjor. A la Xina continental, el Shenzhen Component puja lleugerament i el Shanghai Composite perd un 0,3%. Les últimes dades del gegant asiàtic van mostrar que les vendes al detall es van contraure molt més del que s'esperava al novembre (-5,9%), mentre que la producció industrial va decebre (va pujar un 2,2% al novembre enfront de l'estimació del 3,6%).

Avui ha començat a la Xina la Conferència Central de Treball Econòmic anual, que se celebrarà a porta tancada durant dos dies, fins divendres, i que s'ha fixat com a un dels objectius potenciar el consum.

Pel que fa al comportament d'altres índexs, l'S&P/ASX 200 cau un 0,64%. El Nikkei 225 cedeix un 0,37% mentre els inversors digereixen les dades comercials del Japó i Corea del Sud. El Kospi sud-coreà també cau un 1,21%.

Wall Street va finalitzar ahir amb retallades (Dow Jones: -0,42%; S&P: -0,61%; Nasdaq: -0,76%) després de la decisió de la Fed i les paraules de Jerome Powell. Aquest dijous els toca el torn el Banc Central Europeu (BCE), el Banc d'Anglaterra (BoE), el Banc Nacional Suís (SNB) i el Banc de Noruega.

Noticias relacionadas

contador