dl tokyo japan crossing street people business commuters offices scene yen japanese jpy nikkei topix pb
Sharecast / Sofia Terzoni via Pixabay

Fortes caigudes a les borses asiàtiques aquesta matinada després de la patacada de divendres a Wall Street i a Europa després d'un missatge de Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed), al Simposi Econòmic de Jackson Hole, molt contundent i molt dur.

Jerome Powell ha dit que la Fed continuarà apujant els tipus d'interès encara que això causi "cert dolor a l'economia". "L'estabilitat de preus constitueix la base de la nostra economia: sense estabilitat de preus, l'economia no funciona per a ningú", va sentenciar. "Els antecedents històrics desaconsellen una relaxació prematura de la política monetària", va afegir, i va deixar oberta la porta a una pujada de tipus de 75 punts bàsics al setembre.

El Nikkei cedeix prop d'un 3%, mentre que el Topix baixa un 1,7%. El Kospi de Corea del Sud perd el 2,10% i l'índex Kosdaq, el 2,5%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 recula un 1,97%.

El Shanghai Composite de la Xina continental baixa un lleu 0,02% després de recuperar-se lleugerament, i el Shenzhen Component perd un 0,49%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong baixa un 0,75% i el Hang Seng Tech, un 1%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó cau un 1,93%, mentre que el ien japonès cotitza a 138,84 per dòlar.

"El discurs del president de la Reserva Federal a la reunió de Jackson Hole va causar estralls als mercats de renda variable divendres. El seu missatge va ser molt clar: la inflació ha de baixar, encara que això suposi dolor per a les llars i les empreses en el procés", subratlla Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

"Powell també va esmentar com de sorprenentment resistent n'és el mercat laboral nord-americà, i va insinuar que la Fed és tolerant a un cert refredament de les xifres d'ocupació. Per tant, les dades d'ocupació d'aquesta setmana tenen el poder de reanimar encara més els falcons de la Fed, en lloc del contrari”, afegeix aquest analista.

Recordem que divendres als Estats Units es publica l'informe d'ocupació del mes d'agost.

contador