• Corea del Nord ha realitzat una prova balística amb un nou míssil
  • El Nikkei ha acabat la jornada pla
Corea Norte Portada

Els mercats asiàtics han tancat amb predomini de números verds aquest dilluns tot i les preocupacions sobre les mesures proteccionistes dels Estats Units que s'han deixat notar arran de la reunió del G-7 a Itàlia i després de l'últim llançament d'un míssil a Corea del Nord aquest cap de setmana.

Els ministres de finances del G-7 i els banquers centrals van destacar els riscos que les polítiques comercials proteccionistes podrien plantejar al creixement global durant la reunió a Itàlia. Aquesta trobada segueix a una reunió anterior al març d'aquest any, quan els líders del G-20 no van aconseguir recolzar el lliure comerç al seu comunicat conjunt a causa de les pressions dels Estats Units.

Les preocupacions sobre el programa nuclear de Corea del Nord també van créixer després que llancés un nou míssil durant el cap de setmana. El míssil va aterrar al mar a prop de Rússia, ha informat Reuters.

Mentrestant, la por d’un nou ciberatac global també s'ha deixat notar aquest dilluns a Àsia.

Amb tot, el Nikkei del Japó ha tancat en 10.869 punts amb una lleugeríssima caiguda del 0,07%, mentre que el Hang Seng suma un 0,7% amunt i el Xangai, un + 0,22%. A la Xina, les xifres de producció industrial i la inversió en actius fixos d'abril van reflectir que l'impuls del creixement s'havia desaccelerat malgrat el fort impuls durant el primer trimestre.

contador