dl china asia shopping street markets yuan renminbi pb
Sharecast / Andy Leung via Pixabay

Els índexs asiàtiques han acabat la jornada de divendres en positiu majoritàriament després del tancament en verd d'ahir a Wall Street i mentre els inversors esperen a conèixer el que hagi de dir Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed), que parlarà avui al Simposi Econòmic de Jackson Hole.

Se n'espera que reafirmi el missatge 'hawkish' de la Fed. A saber: hi haurà més pujades de tipus i aquests es mantindran a nivells elevats fins a aconseguir contenir la inflació.

A l'espera que Powell es pronunciï, cosa que ja es cotitzarà a Àsia dilluns, els avenços han estat majoritaris als índexs allà.

El Shanghai Composite de Xina continental puja lleument, igual que el Shenzhen Component. El Hang Seng de Hong Kong avança un 0,5% i el Hang Seng Tech, un 0,57%.

El Nikkei 225 del Japó puja un 0,57%, mentre que el Topix augmenta un 0,28%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 es revalora un 1%, amb els bancs i els valors miners a l'alça.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó suma un 0,67%.

LA INFLACIÓ DEL JAPÓ PUJA AL 2,9%

L'IPC de Tòquio va pujar al 2,9% a l'agost des del 2,5% del juliol. El consens n'esperava una alça fins al 2,7%.

Els experts de Pantheon fan referència a la sorpresa a l'alça de l'IPC, encara que creuen que això deixarà el Banc del Japó, que ha mantingut una política monetària acomodatícia que contrasta amb la resta de bancs centrals del món, "impasible".

"Suposant que l'IPC nacional segueixi el mateix camí -com sol passar-, el governador Kuroda s'esforçarà més del que és habitual durant la pròxima roda de premsa per defensar una postura de flexibilització continuada", comenten aquests economistes.

L'energia, els aliments i les comunicacions van ser els principals impulsors de l'augment de la inflació general, ja que cadascun va afegir-hi 10 punts bàsics, i la major part de la resta, 7 punts bàsics, va venir de l'oci i la cultura.

"Els aliments ex-frescos, les comunicacions i el lleure formen part de les mesures bàsiques de la inflació, per la qual cosa expliquen l'augment generalitzat de totes les mesures clau. L'increment de la inflació al sector d'oci i cultura és la principal sorpresa, segons el nostre parer, pel recent brot de Covid, que hauria d'afectar la demanda del sector, també esperàvem que la inflació de l'energia disminuís lleugerament a l'agost, els augments de la inflació dels aliments i les comunicacions es van ajustar a les nostres previsions", expliquen des de Pantheon.

Noticias relacionadas

contador