hong kong protesta aeropuerto portada
38.635,62
  • 83,56
  • 0,22%

Les borses asiàtiques han acabat amb guanys aquest dilluns, ja que els Estats Units i la Xina semblaven estar a prop de finalitzar l'anomenada "fase u" del seu acord comercial.

Al Japó, el Nikkei 225 ha pujat un 0,36%, i el Kospi de Corea del Sud ha guanyat un 0,39%. El compost de Xangai ha pujat un 0,72%, mentre que el compost de Shenzhen ha augmentat gairebé un 1,46%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha rebotat un 0,84%.

Aquest cap de setmana ha transcendit que Hong Kong ha caigut en recessió, afectat per més de cinc mesos de protestes antigovernamentals que no mostren signes de cedir, i és poc probable que aconsegueixi un creixement econòmic anual aquest any, ha dit el secretari financer de la ciutat.

"El cop a la nostra economia és integral", ha dit Paul Chan en una publicació de bloc el diumenge, i ha afegit que una estimació preliminar del PIB del tercer trimestre de dijous mostraria dos trimestres successius de contracció: la definició tècnica d'una recessió.

També ha dit que seria "extremadament difícil" aconseguir el pronòstic previ de protesta del govern de creixement econòmic anual del 0% a l'1%. Les protestes a l'antiga colònia britànica han arribat al seu setmana 21. Diumenge, manifestants vestits de negre i emmascarats van calar foc a les botigues i van llançar bombes de gasolina a la policia que van respondre amb gasos lacrimògens, canons d'aigua i bales de goma.

En altres llocs, l'ASX200 d'Austràlia ha acabat amb pujades de l'1,5%. Els mercats de Singapur, Índia, Malàisia i Nova Zelanda estan tancats per vacances.

Noticias relacionadas

contador