wienbyron680

Una predicció per any. És la tradició de Byron Wien, llegenda de la inversió i vicepresident de Blackstone Advisory Partners. No sempre l'encerta, evidentment. Però en paraules del també popular Jim Cramer, "pots fer una fortuna" basant les teves inversions en l'anàlisi de Wien.

Tot canvia, res no és estàtic. A l'inici de l'any, Wien era baixista respecte als cotxes elèctrics (abans de l'històric ral·li de Tesla), veia des d'un caire optimista l'economia i va predir que la volatilitat acabaria tard o d'hora colpejant als mercats.

Una de tres, no està malament. El cas és que ara, en plena pandèmia, Wien ha actualitzat els seus pronòstics, i anticipa una gran sorpresa que pot reviscolar les borses mundials: "més harmonia entre la Xina i Occident". D'això dependrà la identitat del pròxim llogater de la Casa Blanca.

"L'hostilitat entre les dues primeres economies del món no és bona per als mercats", argumenta Wien. "Si hi hagués una reconciliació o qualsevol tipus d'acostament, les borses reaccionarien a l'alça", segueix. "Això és improbable si Trump segueix com a president, i més probable, però no del tot segur, si Biden aconsegueix el càrrec", postil·la.

"NO VEIG UN RETORN A LA NORMALITAT FINS A 2022"

"El mercat és vulnerable", assegura Wien, que es desmarca de la majoria d'analistes i gurus i assevera que no veu cap desconnexió entre el ral·li de les borses i les malparades economies en temps del coronavirus. "No n'hi ha, simplement els inversors minoristes estan sostenint aquests màxims amb una aposta per les tecnològiques, en un intent de beneficiar-se del nou corrent del teletreball", sosté.

Sobre l'economia, Wien tem que estigui recuperant-se més lentament de l'esperat, i el resultat final dependrà de l'efectivitat del vaccí, que el mercat ja espera a finals d'any. "És una suposició realista però no crec que gent com jo hi tingui accés fins a finals de 2021, per la qual cosa veig un retorn a la normalitat el 2022", argüeix.

Què fer entre tanta incertesa? Wien aconsella apostar pels valors més infravalorats: "Les aerolínies i empreses de sectors com el transport han rendit pobrament, amb algunes d'elles tenint cert valor per a aquells inversors pacients que poden tolerar el risc com a part de la seva cartera".

Noticias relacionadas

contador