chinacbbolsaestrecho1

Els números verds s'han imposat clarament aquesta matinada a Àsia després d'una setmana passada igualment positiva gràcies a la retallada contundent de tipus de la Reserva Federal (Fed). El Nikkei ha tancat avui per festiu.

A la Xina, el banc central ha injectat 234.600 milions de iuans (33.290 milions de dòlars) al sistema bancari a través d'operacions de mercat obert, segons un comunicat emès aquest dilluns, en un esforç per "mantenir una liquiditat raonablement suficient al sistema bancari" al final del trimestre". També ha reduït la taxa de recompra inversa a 14 dies de l'1,95% a l'1,85%, fixada a l'operació de finançament anterior al febrer. El gegant asiàtic ha anunciat que el governador del banc central, Pan Gongsheng, oferirà una conferència de premsa dimarts sobre el suport financer al desenvolupament econòmic.

Aquest divendres passat, i en contra del que esperava el mercat, el Banc Popular de la Xina va deixar inesperadament sense canvis les seves taxes de referència claus. L'organisme monetari va mantenir el tipus preferencial dels préstecs a un any (LPR) al 3,35%, i el tipus LPR a cinc anys al 3,85%.

D'altra banda, els inversors miren les informacions que assenyalen que els EUA estan considerant prohibir la importació i venda d'automòbils de la Xina que tinguin programari i maquinari per a sistemes de comunicació o conducció autònoma.

Així mateix, atents al Banc de la Reserva d'Austràlia, que ha iniciat aquest dilluns la reunió de dos dies. Els banquers centrals anunciaran aquest dimarts el camí de la política monetària del país.

L'índex S&P/ASX 200 d'Austràlia cau un 0,47%.

A Corea del Sud, el Kospi guanya un 0,33% i reverteix una obertura a la baixa, mentre que l'índex Kosdaq de petita capitalització avança un 1,16%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong suma un 0,27%, mentre que el CSI 300 de la Xina continental augmenta un 0,65%.

L'índex ponderat de Taiwan ha pujat un 0,41%.

Noticias relacionadas

contador