ep ford pro y xcel energy instalaran 30000 estaciones de recarga para flotas comerciales hasta 2030
FORD

Aquest divendres, la dada clau de la jornada és l'Informe d'Ocupació als Estats Units del mes de novembre. Aquestes en són les principals previsions dels analistes per a unes xifres que es publicaran a les 14.30, hora espanyola.

El consens espera la creació de 180.000 llocs de treball i una taxa d'atur estable al 3,9%, tot i que alguns analistes com els d'Oxford Economics preveuen una dada més elevada, a causa del retorn a la feina de milers de treballadors del sector automobilístic, després del final de les vagues acordat fa unes setmanes.

"El fet que durant el mes es donessin per finalitzades les vagues que mantenien els treballadors del sector de l'automòbil i els actors de Hollywood podria aportar una mica de soroll a les xifres, i desvirtuar el resultat final, dificultant-ne l'anàlisi", comenten des de Link Gestió.

"Igualment, caldrà també estar molt atents a l'evolució que han tingut al mes els ingressos mitjans per hora. En termes interanuals, s'espera que el creixement s'hagi moderat lleugerament des del 4,1% d'octubre al 4,0% el novembre", afegeixen aquests experts.

Segons la seva previsió, "si les xifres surten en línia amb el que s'esperava o són lleugerament inferiors, els mercats de bons i accions reaccionaran de manera positiva, en interpretar els inversors per això que la Reserva Federal (Fed) donarà per acabat el procés d'alces" de tipus tan aviat com la setmana que ve, quan els dies 12 i 13 de desembre reuneixi el seu Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC)”.

"Al contrari", consideren, "unes xifres molt superiors al que s'esperava podrien generar alguns dubtes sobre el comportament futur de la Fed en matèria de política monetària, de manera que els dos mercats podrien reaccionar de manera negativa".

"Per últim" conclouen, "si les xifres de creació d'ocupació són molt inferiors al que s'esperava, la hipòtesi d'una potencial entrada en recessió de l'economia nord-americana tornaria a posar-se sobre la taula, cosa que seria ben rebut pels bons i malament pels mercats d'accions".

"També cal recordar-se que es realitzen moltes contractacions addicionals les setmanes prèvies al Dia d'Acció de Gràcies i al període nadalenc, cosa que podria fer que les xifres augmentin. Seria una gran sorpresa veure alguna evidència d'esquerdament al mercat laboral nord-americà d'aquí a 2024", assenyala Michael Hewson, analista en cap de CMC Markets UK.

Les dades d'ocupació privada de la consultora ADP es van situar aquest dimecres lleugerament per sota del que s'esperava el novembre, en mostrar la creació de 103.000 llocs de treball al sector privat, per sota dels 130.000 previstos.

Per la seva banda, les peticions setmanals de desocupació s'han mantingut a nivells reduïts les darreres setmanes.

Noticias relacionadas

contador