- El banc presidit per Emilio Saracho ha confirmat l'interès de "diverses entitats"
- Donald Trump torna a ser notícia i, de nou, pels seus suposats vincles amb Rússia
L'IBEX 35 ha tancat amb lleugeres pujades del 0,22%, que li permeten acariciar de nou els 11.000 punts (10.982,40 punts) després de pujar dilluns un 0,56%. Entre els grans valors, han destacat les pujades d'Iberdrola (+ 1,61%), Repsol (+ 1,22%) i Inditex (+ 0,48%).
- 11.467,30
- 0,24%
Amb tot, i com no podia ser d'altra manera, el mercat ha continuat pendent de Popular. El banc ha confirmat l'interès de "diverses entitats" i ha dit que aquestes han de formalitzar-se avui. S'ha procedit a un "primer intercanvi d'informació amb elles i s'ha sol·licitat una mostra d'interès preliminar per, si escau, continuar analitzant una possible operació", ha explicat Popular.
El banc també ha precisat que no hi ha cap oferta "ferma" i ha recalcat que "fins al moment no s'ha adoptat cap decisió definitiva sobre les diferents alternatives" que estudia l'entitat per solucionar la seva complicada situació. La cotització de Popular ha registrat una gran volatilitat. Ha pujat i baixat un 4% per finalment tancar amb pèrdues de l'1,13%, fins als 0,697 euros.
També en l'àmbit empresarial, Euskaltel (+ 3%) ha anunciat la compra de Telecable per 686 milions i, fora d'Espanya, EasyJet ha baixat un 3% després de publicar unes pèrdues superiors al que ha estat previst. A més, l'expresident d'OHL (-1,5%), Juan Miguel Villar Mir, ha estat imputat en la investigació del 'cas Lezo'. A part d'ell han estat cridats a declarar altres 52 persones.
Els valors més alcistes de l'IBEX han estat DIA (+ 2,22%) i Red Eléctrica (+ 1,85%), mentre els títols més baixistes han estat Ferrovial (-1,62%) i IAG (-1,37% ). L'aerolínia s'ha vist afectada pel negatiu comportament d'EasyJet després dels seus resultats.
En el pla macro, es torna a parlar de política. En primer lloc, torna a ser notícia Donald Trump perquè The Washington Post ha publicat que el president dels Estats Units va revelar informació classificada a Rússia, cosa que la Casa Blanca ha desmentit rotundament. Trump, per la seva banda, ha defensat en Twitter el seu dret de compartir informació amb altres països per lluitar contra el terrorisme.
A més, França ja té primer ministre, un home 'de dretes', Édouard Philippe, diputat del partit conservador Els Republicans. Per la seva banda, Emmanuel Macron es va reunir aquest dilluns amb Angela Merkel (que, segons tots els indicis, tornarà a guanyar a les eleccions de setembre). Els dos líders van dir que la victòria electoral de Macron podria revitalitzar la relació francoalemanya que ha estat durant molt de temps el motor dels estats membres de la Unió Europea (UE).
D'altra banda, el secretari de Comerç Internacional de la Gran Bretanya, Liam Fox, va dir dilluns que el Regne Unit és un important partidari del lliure comerç malgrat els seus plans d'apartar-se de la Unió Europea. Fox ha subratllat que la Gran Bretanya no persegueix polítiques aïllacionistes amb tot el procés del Brexit i va criticar altres nacions per una desacceleració en el comerç internacional.
Quant a les dades del dia, el PIB de la zona euro puja un 1,7% durant el primer trimestre, en línia amb el que s'esperava. Per la seva banda, el ZEW situació actual d'Alemanya de maig ha quedat per sobre del previst (83,9 enfront de 82,0), mentre que el ZEW sentiment econòmic queda per sota (20,6 enfront de 22,0). Aquesta tarda es coneixerà la producció industrial d'abril als Estats Units.
Finalment, el Panell d'experts de Funcas preveu que l'economia espanyola creixi aquest any un 2,8%, dues dècimes més que a l'anterior Panell, després que tots els analistes hagin revisat a l'alça les seves previsions.
ANÀLISI TÈCNICA
"Tercera sessió consecutiva de pujades (encara que molt lleugeres) que col·loquen l'IBEX 35 a les portes dels 11.000 punts. Encara que la xifra és el de menys, ja que es tracta d'una xifra rodona, sense més, un número psicològic. De fet, les resistències de veritat les trobem en els màxims anuals (11.184) i per sobre no hi ha res realment important fins als màxims de 2015 als 11.885 punts", apunta José María Rodríguez, expert de 'Bolsamanía'.
"Pel que fa als suports, tenim els mínims de la setmana passada als 10.823 punts i per sota i de major rellevància el rang de preus dels 10.377 punts (buit alcista del 24 d'abril) i els 10.530 punts. En línies generals seguim sent molt positius amb l'IBEX 35, però això no és incompatible amb la possibilitat que puguem seguir desplaçant-nos a l'alça i a la baixa durant les properes sessions/setmanes consolidant lateralment les importants pujades que es van produir a la recta final del mes d'abril", afegeix aquest analista.
"En realitat, en la mesura que els buits alcistes de la sessió del 24 d'abril (que presenten el 90% dels títols del mercat) no es tanquin, no tindrem cap senyal de debilitat important dins de les impecables tendències alcistes de mig i de llarg termini", conclou Rodríguez.