Els índexs de la borsa de Nova York han obert a l'alça després de tancar octubre amb fortes caigudes. En concret, Wall Street ha iniciat novembre amb pujades d'un 0,4% de mitjana. Aquest dijous els inversors tenen la mirada posada en Apple. I és que la tecnològica de Tim Cook presenta els seus resultats al tancament del mercat.
- 44.860,31
- -
- 20.922,90
- 0,57%
- 6.703,62
- -
Els moviments d'aquest dijous donen inici a un nou mes amb optimisme, després que les borses nord-americanes posessin fi a octubre amb importants reculades. El més destacat va ser el del Dow Jones, que es va deixar un 5,1% en el desè mes de l'any, la major caiguda mensual des de gener de 2016. I tampoc el S&P 500 ho va fer millor, ja que octubre va ser també el pitjor mes per a l'índex des de setembre de 2011. Els analistes assenyalen que el S&P 500 ha perdut 1.910 milions de dòlars durant els últims 30 dies.
No obstant això, els resultats coneguts aquest dijous han insuflat nous ànims en els inversors. Entre ells, els de DowDuPont, que ha superat les previsions amb els seus beneficis del tercer trimestre. El major productor mundial de productes químics, format després de la fusió de Dow Chemical i DuPont, ha guanyat 497 milions de dòlars, un 3,3% menys que en el mateix trimestre de l'any anterior. No obstant això, ha superat les previsions gràcies a que la major demanda de productes químics utilitzats en cosmètics, pintures i equips d'envasament ha ajudat a compensar la desacceleració del creixement del seu negoci agrícola. Les seves accions pugen un 8%.
No obstant això, tots esperen els resultats d'Apple, que adonarà al mercat de l'esdevingut en el tercer trimestre una vegada tanqui la borsa. Els experts creuen que batrà expectatives, ja que, com diuen, "és l'única FAANG en peus". Els títols de la companyia de Tim Cook pugen un 0,3%.
En el plànol macroeconòmic, abans del toc de campana s'han conegut diverses dades. D'una banda, les peticions setmanals de desocupació, que s'han reduït en 2.000 sol·licituds fins a les 214.000 a la fi d'octubre, mantenint-se prop del seu nivell més baix en dècades. Encara que la dada ha estat una mica més alt del benvolgut (212.000), la veritat és que segueix mostrant que el mercat laboral nord-americà es troba en un bon moment. Només cal recordar que el mes passat la taxa de desocupació va caure al 3,7%, tocant així el seu nivell més baix des de 1969.
D'altra banda, també s'ha conegut la dada de productivitat del tercer trimestre, que ha augmentat a un ritme del 2,2%. La productivitat de les empreses d'EUA manté la pujada registrada la passada primavera, i marca el seu millor acompliment dels últims quatre anys, la qual cosa és un bon senyal per a l'economia. A més, es va revisar a l'alça el creixement de la productivitat del segon trimestre fins al 3%.