• La xifra de la sanció ascendia als 152 milions d'euros
ep jose maria marin quemada presidentela cnmc 20170915112702
APIE

José María Marín Quemada, president de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), ha expressat aquest dilluns la intenció per part de la institució de recórrer davant el Tribunal Suprem l'anul·lació de la sanció de 15,2 milions d'euros a Sacyr, dictada la setmana passada per l'Audiència Nacional.

  • 3,28€
  • -0,42%

Segons ha concretat Marín Quemada, "han estat algunes qüestions de manera com han procurat a l'Audiència Nacional una sentència que nosaltres estem estudiant per anar al Suprem". El president de la CNMC ha concretat que quan l'Alt Tribunal "aprofundeix a la qüestió, solem tenir èxit".

La sentència va ser emesa el 28 de desembre passat

Imposada el 2015, aquesta xifra se situa en el marc de la 'macro sanció' de 98 milions a trenta empreses per formal un càrtel de recollida d'escombraries.

A la sentència, l'Audiència estima el recurs a la multa interposat per Sacyr en considerar que en la resolució de la CNMC "no hi ha base per suposar que participés o tingués coneixement d'un pla conjunt d'actuació en el qual intervinguessin altres empreses la relació de les quals amb la recurrent és, simplement, inexistent".

La sentència, emesa el passat 28 de desembre, conclou així que "no s'ha acreditat que l'empresa sancionada hagi comès la infracció única i continuada que se li imputa".

Noticias relacionadas

contador