xi jinping vladimir poutine

Els líders xinès i rus, Xi Jinping i Vladimir Putin, assistiran a la cimera del G-20 que tindrà lloc al novembre a l'illa de Bali. Indonèsia també ha convidat el líder ucraïnès Volodimír Zelenski a assistir a la cimera.

Així ho assegura Andi Widjajanto, exsecretari del gabinet i assessor no oficial del president indonesi Joko Widodo. Segons declaracions a 'Reuters', "tant Xi com Putin planegen assistir-hi a Bali". Per part seva, Widodo ha afirmat a Bloomberg que els dos líders li havien donat les seves garanties que hi assistirien.

Com a cap del G-20 aquest any, Indonèsia s'ha enfrontat a la pressió dels països occidentals per retirar la seva invitació a Putin per la invasió del seu país a Ucraïna, que el seu govern anomena una "operació militar especial".

A més, el viatge seria significatiu atès que seria la primera vegada que Xi viatja fora de la Xina des del gener del 2020, quan va visitar Myanmar. Des de llavors, Xi va fer el seu únic viatge fora de la Xina continental el 30 de juny, visitant Hong Kong per commemorar el 25è aniversari del lliurament del territori del control britànic.

contador