• Les autoritats han advertit de que desenes d'habitatges s'han ensorrat a la zona
  • El fossat sísmic s'ha localitzat a una profunditat de 17 quilòmetres

Un terratrèmol de magnitud 6,4 en l'escala de Ritcher ocorregut a la província d'Aceh, a Indonèsia, en el matí d'aquest dimecres ha deixat almenys 93 morts i més de 70 persones ferides greus, segons la informació de l'últim balanç proporcionat per les autoritats recollida per Europa Press.

En concret, el sisme ha tingut lloc en el nord de la illa de Sumatra passades les 05:00 hores (hora peninsular espanyola), tal com han informat des del Servei Geològic d'Estats Units (USGS, per les seves sigles en anglès). L'organisme també ha matisat que l'hipocentre s'ha situat a una profunditat de 17 quilòmetres en la costa nord-est de Aceh.
Un portaveu de l'agència nacional de gestió de desastres, Sutopo Nugroho, ha advertit que el nombre de morts i ferits podria augmentar en les properes hores.

El fossat sísmic s'ha localitzat a una profunditat de deu quilòmetres

Si ben el sisme no ha generat cap alerta per tsunami, les autoritats han advertit que desenes d'habitatges s'han esfondrat a la zona, on s'han registrat diverses rèpliques, la més forta de magnitud 4,5.

El sisme es va sentir en el nord del país així com a Tailàndia i Malàisia, segons Jessica Turner, geofísica de USGS. La Creu Vermella d'Indonèsia ha anunciat l'enviament de 500 'kits' familiars, així com d'altres d'higiene, a més d'unes mil mantes i mil tendes de campanya. Els centres mèdics han quedat col·lapsats, amb ferits amuntegats en els passadissos, segons les imatges difoses pels mitjans locals. "No hi ha suficients efectius mèdics", ha lamentat un membre de la Mitja Lluna Vermella, Muklis, en declaracions a la cadena TVOne.

El president d'Indonèsia, Joko Widodo, ha encarregat al seu cap de gabinet que acudeixi a la zona del desastre, on s'han registrat nombroses ensulsiades i talls en el servei elèctric. "Algunes personis encara estan atrapades dins dels seves cases i tendes, i estem intentat rescatar-les utilitzant maquinària pesada i les mans", ha dit el cap de l'agència local de gestió de desastres, Puteh Manaf.Said Mulyadi, director del districte de Pidie Jaya, ha assenyalat que entre els morts hi ha almenys set nens, i que els hospitals locals amb prou feines donen proveïment per atendre a l'engruixat nombre de persones que està arribant a les seves instal·lacions. "L'hospital d'aquest districte ja no pot atendre a més pacients, així que estem enviant a alguns al districte veí" va dir a AP, segons recull la informació del diari 'El Mundo'.

LES XARXES SOCIALS TORNEN A FER-SE RESSÒ

Una vegada més les xarxes socials, Twitter i Facebook principalment han tornat a convertir-se en un dels principals canals de comunicació després d'un desastre natural com a est. Fotos i vídeos de les conseqüències del terratrèmol han estat publicades des de diferents punts de Indonensia i rebotades des de la resta del món.

Font: Twitter (@palangmerah)

Font: Twitter (@palangmerah)

Font: Twitter (@palangmerah)

Llegiu a més:

¿Cuáles han sido los peores terremotos de la historia? Italia está en la lista

Al menos 291 muertos en un fuerte terremoto en el centro de Italia