rusiaucraniaturquia

La reunió que els ministres d'Exteriors d'Ucraïna, Dmitro Kuleba, i de Rússia, Serguei Làvrov, han iniciat aquest dijous a Turquia ha acabat sense acord sobre els corredors humanitaris ni l'alto el foc.

Al final de la trobada, Kuleba ha lamentat que se segueixin sense avançar posicions en la recerca d'una solució a aquesta guerra: "He vingut amb un objectiu humanitari. Obrir un corredor humanitari per a la gent que vol sortir de Mariúpol. Malauradament, el ministre Lavrov no estava en posició de comprometre's”.

"No hem progressat en aquest aspecte, sembla que hi ha altres parts implicades a Rússia que han de decidir", ha afegit, alhora que ha destacat que "quan dos ministres d'Exteriors es troben, tenen un mandat de negociar, per haver-los estat confiats" pels seus dirigents, el seu Parlament, i estic disposat a avançar-hi per posar fi al patiment de civils i permetre sortir-los de les zones ocupades per les forces russes".

Per la seva banda, Lavrov ha acusat Ucraïna de sabotejar els corredors humanitaris. "Cada dia intentem obrir els corredors humanitaris, però no deixen evacuar la gent". "Hem dit a Ucraïna què volem aconseguir i ens han dit que reflexionaran per donar-nos una resposta a Bielorússia", ha expressat, "la conversa d'avui ha confirmat que aquesta via no té alternativa".

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en espanyol).

contador