ep el presidente de estados unidos donald trump se dirige a sus simpatizantes en el sharon l morris
Joe Burbank/TNS via ZUMA Wire/dp / DPA

El president nord-americà, Donald Trump, ha emplaçat aquest diumenge al líder conservador i primer ministre britànic, Boris Johnson, i al populista Nigel Farague, líder del Partit del Brexit, a unir forces de cara a les eleccions anticipades del pròxim 12 de desembre.

Aquesta unió facilitaria un acord comercial ampliat amb els Estats Units una vegada que el Regne Unit abandoni la UE, ha argumentat Trump, segons el qual Johnson i Farage són dos amics seus, però que Johnson "és l'home adequat per a aquest moment".

Durant una roda de premsa, els periodistes han preguntat a Trump a qui dels dos dona suport. "M'agraden els dos. Crec que Boris ho farà bé. Els dos són els meus amics. El que m'agradaria és que Nigel i Boris s'ajuntessin. Crec que és una possibilitat", ha afirmat.

Trump ha defensat així un Brexit "estructurat" per facilitar la continuïtat del comerç entre el Regne Unit i els Estats Units. "Som de lluny la primera economia del món i si ho fas d'una certa manera tindrem prohibit comerciar amb el Regne Unit. Això seria molt dolent per al Regne Unit perquè podem fer molts més negocis (que) la UE", ha argumentat.

La setmana passada Trump ja va intervenir en la precampanya de les eleccions britàniques en afirmar en una entrevista radiofònica que si guanya el Partit Laborista seria "molt dolent" per al Regne Unit.

Aquest mateix diumenge, Johnson ha descartat un trencament abrupte amb la UE en resposta a la postura de Trump, que es va negar a negociar un tractat preferencial amb Londres.

Noticias relacionadas

contador