donald-trump 20190621111010

Donald Trump ha decidit cancel·lar la seva visita a Dinamarca després de la negativa del país a parlar sobre la possible venda de Groenlàndia. El president dels EUA tenia previst viatjar a Copenhaguen el proper mes de setembre per reunir-se amb la primera ministra Mette Frederiksen, però el rebuig d'aquesta última al seu pla sobre l'illa ha fet que el republicà canviï de plans.

Ha estat Twitter el mitjà escollit per Trump, com tantes altres vegades, per anunciar que posposa el seu viatge a Dinamarca. "Dinamarca és un país molt especial amb gent increïble, però basant-me en els comentaris de la primera ministra Mette Frederiksen que no tindria cap interès a discutir la compra de Groenlàndia, posposaré la nostra reunió programada per d'aquí a dues setmanes per un altre moment".

"La primera ministra ha estalviat una gran quantitat de despeses i esforços tant per als Estats Units com per a Dinamarca en ser tan directa", ha afegit el president nord-americà en un altre tuit.

Trump havia de visitar Copenhaguen a principis de setembre per reunir-se amb Frederiksen i també amb Kim Kielsen, primer ministre de Groenlàndia, que és un territori autònom danès. Però sembla que el republicà ha tingut una de les seves rebequeries després de les paraules de Dinamarca. "Groenlàndia no està a la venda. Groenlàndia no és danesa. Groenlàndia pertany a Groenlàndia. Espero que això no sigui una cosa seriosa", ha dit Frederiksen al diari Sermitsiaq durant una visita a Groenlàndia, després que el president nord-americà confirmés les seves intencions sobre la illa.

Aquesta no era la primera vegada que Trump parlava sobre la possibilitat de comprar Groenlàndia, sinó que en altres ocasions ja ho ha fet amb "diversos graus de serietat", recull The Wall Street Journal. De fet, aquest mitjà assegura que no és el primer president nord-americà que considera la possibilitat de dur a terme aquesta operació, pels amplis recursos naturals, la posició geoestratègica i els avantatges militars del territori.

Situada a l'Atlàntic nord, Groenlàndia és considerada un lloc cada vegada més estratègic, ja que la fosa del gel obre noves rutes marítimes a la regió de l'Àrtic.Y això sense oblidar que també és rica en carbó, zinc, coure i mineral de ferro. El Ministeri d'Afers Exteriors de Groenlàndia ha rebutjat també la idea de Trump i ha dit que està "obert als negocis, no a la venda".

Noticias relacionadas

contador