lavrov denonce la guerre hybride totale menee par l occident contre la russie 20230420121813

Rússia continua acusant Ucraïna del suposat intent d'assassinat amb drons contra Vladímir Putin. El ministre d'Afers Estrangers rus, Sergei Lavrov, ha definit l'incident com un “acte hostil” i ha assegurat que Rússia respondrà amb “accions concretes”.

“Ha estat un acte clarament hostil. No respondrem parlant de casus belli o no, respondrem amb accions concretes”, ha indicat Lavrov en una roda de premsa durant una visita a l'Índia.

Així mateix, el titular d'Exteriors rus ha disparat també contra els Estats Units, assegurant que "els terroristes de Kíiv" no podrien haver comès el presumpte intent d'assassinat "sense el coneixement dels seus amos".

La notícia va saltar dimecres passat després d'una denúncia de l'oficina presidencial russa. Així mateix, un vídeo publicat per Baza, un canal de Telegram vinculat a les forces de l'ordre russes, mostrava un objecte volador apropant-se a la cúpula d'un edifici del Kremlin amb vista a la Plaça Roja, explotant en un esclat de llum just abans d'assolir-la. Els vídeos no han pogut ser verificats de manera independent.

Poc després de l'anunci del Kremlin, Ucraïna va informar d'alertes d'atacs aeris sobre Kíiv i altres ciutats.

Cal destacar que Ucraïna no només ha negat les acusacions de Moscou, sinó que ha assegurat que es tracta d'una operació de falsa bandera per justificar un atac dur contra Kíev.

contador