putincbpensando

Vladimir Putin, president de Rússia, considera reconèixer els estats separatistes ucraïnesos com a pretext per enviar més forces a les zones de l'est del país, mentre que el món segueix en suspens per si el Kremlin finalment envaeix Ucraïna.

Tal com informa Financial Times, Putin ha aprofitat una reunió televisada amb el Consell de Seguretat rus per declarar els acords de pau de Minsk trencats.

Des de Washington es mira amb temor la possibilitat del reconeixement d'aquests territoris, ja que sospesen que si sortís endavant serviria com a pretext per a l'enviament de més forces i la posterior invasió. De fet, tal com apunten a The Guardian, la decisió sobre el reconeixement d'aquests territoris separatistes es prendrà aquest mateix dilluns.

El Kremlin ha acusat Ucraïna d'intensificar els atacs contra el Donbàs als últims dies, arribant fins i tot a afirmar que Kíev havia comès genocidis a la zona.

Precisament, aquest dilluns Moscou ha afirmat que ha matat cinc soldats ucraïnesos per endinsar-se en territori rus. El succés ha passat precisament a Donbàs. Si es confirmés l'incident, es tractaria de la primera lluita directa entre els dos països des que Moscou ha desplegat centenars de milers de militars.

"La penetració del grup de sabotatge ucrainés va ser detectada al matí del 21 de febrer a la zona de Mitiakínskaya, a la regió de Rostov", segons el comunicat del Ministeri de Defensa rus recollit per Financial Times.

Alhora, s'ha conegut que Joe Biden, president dels EUA, ha acceptat reunir-se amb Putin mentre Moscou evita confirmar la trobada la qual cosa podria representar un darrer esforç de diplomàcia sobre les tensions al voltant d'Ucraïna i una possible via per evitar una imminent invasió dirigida per Moscou.

Jen Psaki, secretària de premsa de la Casa Blanca, ha dit aquest diumenge a la nit que la cimera entre els dos líders mundials es produiria després d'una reunió entre el secretari d'Estat, Antony Blinken, i el seu homòleg rus, el ministre d'Afers Estrangers, Sergeï Lavrov. Aquesta reunió està prevista per al final d'aquesta setmana.

Noticias relacionadas

contador